Hopp til innhold

- Verste galskap vi har sett

- Hvor mange fylledrap på veiene vil FrP ta ansvar for, spør avholdsorganisasjon. Partiet vil ha 24-timerssalg av alkohol på norske bensinstasjoner.

Frps Jan Arild Ellingsen
Foto: Kristian Aanensen / NRK

Motorførernes Avholdsforbund (MA) reagerer kraftig på at FrPs justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen går inn for å endre alkoholloven slik at man kan kjøpe øl, vin og sprit på norske bensinstasjoner døgnet rundt.

Bjarne Eikefjord i MA lurer på om FrP har fått solstikk.

- All kunnskap og statistikk som er tilgjengelig viser at alkohol og trafikk ikke hører sammen, sier Eikefjord. Han mener at FrP ved sitt utspill vil ta fra folk friheten ved å kunne ferdes i trafikken uten risiko for å møte fyllekjørere.

Bjarne Eikefjord, Motorførernes Avholdsforbund

Bjarne Eikefjord i MA mener FrP er uansvarlig når partiet går inn for alkoholsalg på norske bensinstasjoner.

Foto: MA

Ville selge alko på norske stasjoner

Det blåste kraftig rundt StatoilHydro i forrige uke da det ble kjent at selskapet hadde forsøkt å påvirke litauiske myndigheter slik at selskapet kunne selge alkohol på sine bensinstasjoner i landet også på nattestid .

I 2004 prøvde Norsk Petroleumsinstitutt å få norske myndigheter til å endre lovverket slik at alkoholsalg på norske bensinstasjoner ble tillatt på samme måte som det er tillatt i dagligvareforretningene.

Nå er det partiet FrP som ønsker lovendringen.

- Hvor mange dødsfall tar FrP ansvar for ?

Eikefjord i MA mener at man må stille spørsmål ved hvor mange ekstra fylledrap i trafikken FrP er villig til å ta ansvar for ved å tillate alkoholsalg døgnet rundt på norske bensinstasjoner.

Han mener sammenhengen mellom tilgangen på alkohol, fyllekjøring og dødsfall i trafikken er helt klar, og hevder at flere land i Sør-Europa nå vurderer salgsbegrensninger på alkohol for å redusere fyllekjøringen.

Jan Arild Ellingsen i FrP har ikke svart på NRKs henvendelse i dag, men til NTB før helgen sa Ellingsen at han ikke trodde salg av sprit på norske bensinstasjoner ville føre til mer fyllekjøring.

- Faktisk tror jeg det vil være med på å styrke og utvide nordmenns
omgjengelighet med alkohol på en positiv måte, sa Ellingsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.