NRK Meny
Normal

- Prøver å skape et usant inntrykk

Eivind Reiten slår tilbake mot granskerne som hevder at han og konsernledelsen i Hydro var orientert om korrupsjons-avtalen i Libya.

Eivind Reiten
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Jeg hadde ikke kjennskap til den kritikkverdige avtalen som ble inngått i februar 2000 før i oktober i fjor. Etthvert forsøk på å skape noe annet inntrykk er å fare med usannhet, sier konsernsjef Eivind Reiten.

Han er overrasket over angrepene mot ham fra blant andre granskerne.

- Jeg hadde forventet at når man har brukt hundrevis av millioner kroner og ett år på å undersøke dette, kunne komme over fra synessstadiet og over på fakta.

Les: - Reiten kjende til Libya-avtalen

- Hva er agendaen?

- Hvis man tar seg bryet med å spørre de som den gang utgjorde Hydros konsernledelse, og dette var en god stund før jeg ble konsernsjef, så vil man få min versjon bekreftet. Når man ikke gjør det, må man stille spørsmål med hvilken agenda man har, tordner Reiten.

Han innrømmer at han visste at Libya var det kan omtaler som "et krevende land", og at Hydro hadde vanskelige saker å håndtere der.

- Men jeg var altså ikke involvert i den avtalen som her er i fokus.

Les: Økokrim inn i Libya-saken

Vil ikke ha hjelp fra andre

Reiten mener angrepene på ham går ut over både ham personlig, og for ansatte i Hydro.

- Dette burde vi greie oss foruten.

- Burde trekke deg?

- Styret i Hydro avgjør hvem som leder Hydro. Tilliten fra styret til meg er det ingen ting å si på. Vi har ikke behov fra hjelp fra andre selskaper eller andre innleide advokater for å avgjøre lederspørsmålet i Hydro, slår Reiten fast.

Les: Eivind Reiten blir sittende

Les: Konserndirektører går på dagen