NRK Meny
Normal

- Pinlig tallek

LO-leder Gerd-Liv Valla har visst om at regjeringen ønsket å endre sykelønnsordningen helt siden mars i år. Men hun fortalte ingen andre om det, fordi hun syntes det var et pinlig forslag.

Gerd Liv Valla og Bjarne Håkon Hanssen
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Ifølge Valla syntes hun at forslaget var så pinlig og dumt at hun ikke ville nevne det for andre, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg ble orientert om endringene etter at regjeringen fattet sitt vedtak mandag. Men Jens har nevnt det for meg i flere omganger, første gang i mars, sier hun.

En tallek

Hun legger til at hun advarte på det sterkeste, og understreker at hun syntes tanken var så pinlig at hun ikke ville avsløre den for andre.

I budsjettrundene i mars er det tradisjon for å leke med tall, også med sykelønnen. Valla tok det for å være det, en tallek, sier en sentral LO-kilde til VG.

Inkluderende arbeidsliv?

Ifølge Dagsavisen sier flere regjeringskilder at et knippe utvalgte skal ha deltatt i diskusjonene på vårparten. Avisen skriver at en liten krets rødgrønne politikere var informert om planene.

Det betyr at regjeringen la planer om å stramme inn sykelønna omtrent samtidig som arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) fornyet avtalen om et inkluderende arbeidsliv i juni i år.