Hopp til innhold

Norske Skog: - Ingen visste om millionunderskuddet

Norske Skogs ledelse har ikke holdt tilbake informasjon om Brasil-prosjektet. - Ingen visste om underskuddet på 800 millioner kroner før nå, sier kommunikasjonsdirektør i Norske Skog, Tom Bratlie til NRK.

Kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie i Norske Skog

Kommunikasjonsdirektør i Norske Skog, Tom Bratlie

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Ansatterepresentanter som var imot Brasil-prosjektet har lenge advart mot at papirfabrikken kom til å bli dyrere. Men kommunikasjonsdirektør i Norske Skog, Tom Bratlie, sier i dag til NRK at de ikke var klar over det enorme underskuddet i Brasil.

- Vi igangsatte revisjon av prosjektet så snart vi fikk mistanke om overskridelsene, og prosjektet ble stanset umiddelbart etter at mistanken ble bekreftet, forklarer Bratlie.

Styremedlemmer i Norske Skog har i over ett år advart mot at flyttingen av en papirmaskin fra nedlagte Union i Skien til Brasil ville bli dyrere. Ansatterepresentant Stein-Roar Eriksen i Norske Skogs styre sier at han konsekvent har advart mot at flyttingen var risikabel.

- Ansatterepresentanteter har vært kritiske til Brasil-prosjektet, men styret har hele tiden stilt seg bak prosjektet med et bredt flertall, sier kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie til NRK.

Akkurat nå er konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Brasil for å ordne opp.

- Vi gjør nå alt som står i vår makt for å ta en full gjennomgang av prosjektet. Nå ser vi på hva det vil koste å gjennomføre prosjektet og hva det vil koste å stoppe det, sier Bratlie.