NRK Meny
Normal

- En innertier for Akers ansatte

- Det har vært en utmerket prosess fra ende til annen. Det er en stor dag for de ansatte, sier konserntillitsvalg i Aker ASA, Atle Tranøy.

 

 

Atle Tranøy
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Denne avtalen gir en trygghet for Akers ansatte. Et langsiktig og solid eierskap betyr stabilitet og forutsigbarhet, sier styreformann og konsernsjef i Aker, Leif-Arne Langøy og sier at konserntillitsvalgte i Aker ASA, Atle Tranøy har vært sterkt involvert i denne prosessen.

- Avtalen representerer det vi har vært ute etter. Et stabilt norsk forankret, og det skrevet ned for 10 år svart påhvitt - jeg vil si det er en innertier. Det har vært en utmerket prosess fra ende til annen. Det er en stor dag for de ansatte, sier konserntillitsvalgt, Atle Tranøy til Nrk.no.

LO er fornøyd

LO-leder Roar Flåthen sier at LO er fornøyd med at regjeringen viderefører en aktiv eierskapspolitikk gjennom å sikre et langsiktig nasjonalt eierskap til Aker Kværner, ifølge NTB.

– Som et viktig teknologi- og industriselskap har Aker Kværner en strategisk betydning for nasjonal verdiskapning. En nasjonal forankring vil sikre ringvirkninger i bransjer der Norge har særlige gode forutsetninger og en videre utvikling av sterke norske kompetansemiljøer innenfor norsk leverandørindustri, sier Roar Flåthen.

Berømmet de ansatte

Både næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) og ledelsen i Aker berømmet de ansatte for innsatsen i arbeidet med å få på plass nye eiere i Aker Kværner. Og de ansatte legger selv ikke skjul på sin tilfredshet.

– Den nye strukturen vil fjerne usikkerheten rundt eierforholdet i landets største industriselskap. Med en så stor statlig eierpost viser næringsministeren og Stoltenberg-regjeringen skikkelig god næringspolitikk. Dette er gode nyheter for de ansatte i Aker Kværner konsernet å ta med seg når sommerferien er like om hjørnet, sier Atle Teigland, konserntillitsvalgt leder for LO-klubbene i Aker Kværner.