- Det er tid for løsninger

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen velger seg det positive budskapet fremfor kritikken Røkke la frem på konferansen idag. Stabssjefen ved statsministerens kontor sier det er tid for løsning.

Karl Erik Schjøtt-Pedersen i Dagsnytt atten.

Karl Erik Schjøtt-Pedersen på radioprogrammet Dagsnytt 18.

- Det er klokt å registrere at Røkke er positiv til løsning, og det burde være fokus nå, sier Schjøtt-Pedersen.

- Finansmannen uttrykte kritikk men han er samtidig tydelig på at han åpner dørene, nå er det tid for å finne løsninger, fastslår stabssjefen.

To budskap kom frem

Torbjørn Hansen

Næringspolitiske talsmann i Høyre Torbjørn Hansen.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Som han ser det kom Røkke med to budskap: Étt som inneholdt kritikk, ett som var løsningsorientert.

- Det er bedre grunnlag for å finne løsning etter konferansen enn før, for her kommer det frem at han nå står åpen for løsning, sier Schjøtt-Pederen.

Høyres næringspolitiske talsmann Torbjørn Hansen er ikke like positiv til den åpne døren:

Røkke står på sitt. Dessuten kommer han gradvis med informasjon som svekker regjeringensposisjon og styrker Aker sin.

Staten har lurt seg selv, påpeker Hansen.

Aker er viktig for Norge

Schjøtt-Pedersen understreker at alle er opptatt av at Aker er viktig for Norge, både når det gjelder arbeidsplasser og teknologiutvikling.

- Jeg ser ingen endringer i statens posisjon, gjennomgangen som pågår er viktig og det er tatt positive skritt idag som kan føre frem til en løsning.

Hovedbudskapet i dag er at Røkke sier han ikke er låst til en bestemt løsning.

Hansen slår derimot fast at det er viktig å finne om det er grunnlag for kritikken som har kommet frem.

Kommentatorer om Røkke

Steinar Mediaas

Økonomisk kommentator i NRK Steinar Mediaas.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

- Han er så veldig sint da han kommer inn i salen at han har problemer med å puste normalt. Nå må noen hviske noen i øret at vi må dempe stemmen litt, ellers blir det vanskelig å finne løsning, sier NRKs økonomikommnetator Steinar Mediaas.

- Røkke snakket nesten ikke om sakens kjerne, nemlig at han som askjonær i étt selskap foretok salg til et annet selskap der han óg er aksjonær, sier Terje Erikstad. Han leder finansseksjonen i Dagens Næringsliv.

Erikstad legger frem den enkleste måten å finne ut av det på: Å legge frem saken for de 76 andre aksjonærene og spørre dem om dette er riktig.

Brustad roser Røkke

– Det er positivt at Røkke er opptatt av å finne en løsning. Det er vi også opptatt av, for å sikre arbeidsplasser og kompetanse i Norge.

Les også: Brustad roser Røkke

Derfor er det viktig at vi nå får gjennomført den uavhengige gjennomgangen av transaksjonene, sier næringsministser Sylvia Brustad.

Næringsministeren er mindre opptatt av kritikken som har vært rettet mot prosessen i forkant av transaksjonene og det overordnede kravet om at handlene skal annulleres, skriver NTB.

Les også: Høyre forsvarer Røkkes angrep