NRK Meny
Normal

- Dårlige odds for Saab

Ifølge Sveriges næringsminister er det uaktuelt for den svenske regjeringen å kjøpe kriserammede Saab fra bilgiganten General Motors (GM).

Saab
Foto: OLIVIER MORIN / AFP

Sveriges næringsminister Maud Olofsson var langt fra optimistisk da hun presenterte regjeringens syn på situasjonen i Saab i kveld.

Maud Olofsson

Næringsminister Maud Olofsson.

Foto: MICHAL CIZEK / AFP

- Oddsene er ikke særlig gode. De har ingen tanker om hvordan de skal utvikle selskapet slik at det blir lønnsomt. Det gjør oss urolige og det overrasker oss, sier Maud Olofsson til SVTs fjernsynssending Rapport i kveld.

- Vil tillate konkurs

Samtidig sier anonyme regjeringskilder til svenske TV4Nyheterna at regjeringen er forberedt på å la Saab gå konkurs.

Kildene sier at regjeringen ikke vil gjøre noe for å redde Saab, og at den heller vil la Saab går konkurs enn å risikere pengene til svenske skattebetalere, skriver nyhetskanalen.se, som er nettstedet til TV4Nyheterna.

Overlater alt til GM

Både statsminister Fredrik Reinfeldt og næringsminister Maud Olofsson har uttalt at det nå er opp til GM å bestemme hva som skal gjøres med Saab.

- Vi har ikke en svensk bilprodusent, men vi har en merkevare som er en del av en stor amerikansk bilprodusent hvor de amerikanske eiernes intensjoner og ansvar må være utgangspunktet for fremtiden, sier Reinfeldt til TV4Nyheterna.

Fagforeningen Metalls tillitsvalgte er uenige med Reinfeldt. De mener det er uansvarlig av regjeringen å påstå at det kun er GM som kan løse Saabs problemer.