NRK Meny
Normal

- Blir ingen lønnsfest i DnB Nor

DnB Nors konsernsjef Rune Bjerke mener at finansbransjen må holde igjen på lønn og bonuser for å gjenreise tilliten blant folk flest.

Konsernsjef i DNB Nor, Rune Bjerke
Foto: Morten Holm / Scanpix

Konsernsjef Rune Bjerke i DnB Nor la idag frem et resultat før skatt for 3.kvartal som var 1,2 milliarder kroner bedre enn det som var ventet.

LES: Langt bedre enn ventet for DnB NOR

Landets største bank tjener gode penger på at folk låner mer penger til bolig, høye rentemarginer og økt bruk av betalingsformidlingstjenester.

Men til tross for at DnB Nor nå tjener penger som gress, ligger det ikke an til lønns- og bonusfest i tiden som kommer, ifølge DnB Nors toppsjef.

- Det er veldig viktig at finansbansjen opptrer edruelig og gjenvinner tillit ved å være passe moderate fremover, sier Rune Bjerke til NRK.

Selv sa DnBNor-sjefen fra seg bonusen for 2008, og har ikke fått lønnsøkning i 2009.

LES: Forsiktig ros for lønnsutspill

LES: DnB-sjefen vil diskutere lønn

- Norsk økonomi er friskmeldt

Finansbransjen i Norge ble knallhardt rammet av kollapsen de i internasjonale lånemarkedene i fjor høst, og måtte få krisehjelp av staten i to omganger i oktober for ett år siden og i februar i år. I dag er situasjonen ganske annerledes.

LES: Gir 100 milliarder til bankene

DnB Nor taper nesten ikke penger på norske boliglån, og tjener demed gode penger på utlån til privatpersoner og bedrifter.

- I norsk økonomi er vi langt på vei nær en full friskmelding, og til tross for at noen sektorer sliter, ser det alt i alt nå mye mer lovende ut enn på lenge, sier Bjerke.

Vil ikke øke egne marginer

Landets største bank har i likehet med andre banker tatt seg stadig bedre betalt av boliglånskundene de siste to årene, i form av økte utlånsmarginer.

Analysesjef Bengt Kirkøen i Fondsfinans tror imidlertid ikke at norske boliglånskunder har noen grunn til å frykte at rentemarginen skal videre opp.

- Konkurransen om boliglånskundene er svært hard, og alle bankene øker å vokse. Derfor tror jeg ikke at DnB Nor vil greie å øke sine rentemarginer i privatmarkedet, sier Kirkøen til NRK.

DnB Nor-sjef Rune Bjerke avkrefter at banken vil ta seg enda bedre betalt av boliglånskundene i tiden som kommer.

- Vi er nødt til å være konkurransedyktig på pris hvis vi skal vinne kundenes tillit, og vi vil ikke øke våre fortjenestemarginer nevneverdig utover det vi har i dag, sier Bjerke.