Normal

- Åtte år er nok i en slik stilling

- Jeg har tro på den nye energi som følger med nye krefter, sa Eivind Reiten om sin avgang som konserndirektør i Norsk Hydro.

Eivind Reiten går av som Hydro-sjef

Eivind Reiten går av som Hydro-sjef.

Foto: NRK

På en pressekonferanse i formiddag begrunnet Eivind Reiten hvorfor han trekker seg.

- Nye blikk, nye øyne, ny energi. På et tidspunkt er det riktig å gå av, og jeg føler det er mitt ansvar som leder å gjøre den vurderingen samt velge tidspunktet med omhu, sa Reiten.

- Jeg har helt siden jeg tok over denne jobben sett for meg 7 -8 år som en fornuftig tidsperiode. Utpå våren nå ville jeg runde 8-årsdagen, det var bakgrunnen for at jeg i slutten av november ga styret signaler om at jeg vurderte å trekke meg tilbake. Samtidig var jeg tydelig på at jeg ville lede selskapet inntil styret hadde fått nødvendlig tid til å finne min etterfølger, sa Reiten.

- Bringer fram egne ledere

Konsernsjefen presiserte at for selskapet er det en viktig av del av politikken og kulturen å bringe fram internt lederskap og videreutvikle ledere internt.

Svein Richard Brandtzæg

Svein Richard Brandtzæg

Foto: Hydro ASA / SCANPIX

- Jeg er veldig glad for at styret har ansatt den personen som jeg også mente, blant mange dyktige, var den mest egnede, sa Reiten og sin arvtager Svein Richard Brandtzæg.

Konsernsjefen har ikke for vane å snakke om personlige og private forhold, men i dag gjorde han et unntak.

- Det er klart at det å sitte på toppen i et slikt stort konsern krever mye også av familien. Derfor har vi i familien hatt en fellesforståelse av for hvor lenge Hydro skal ha forkjørsrett i ett og alt, sa Reiten.

- En ekte teknolog

Hydros styreleder Terje Vareberg sa at gjennom prosessen med å finne Reitens arvtager fremsto Svein Richard Brandtzæg som styrets klare førstevalg og ble svært glade for at han takket ja til tilbudet.

- Han er en ekte teknolog og en som har gått gradene i hele Hydros verdikjede som nå tar over 30. mars sjefstillingen, sier Vareberg