Hopp til innhold

- Aamot vil ikke bli savnet

Schibsteds konsernsjef har vært omstridt blant de ansatte i VG og Aftenposten etter at han spådde papiravisenes død.

Kjell Aamodt, avtroppende konsernsjef i Schibsted
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Vi har vært både provosert og forarget over det Aamot har uttalt om papiravisenes fremtid, sier Øystein Simensen til NRK. Han leder grafisk klubb i VG.

Schibsteds konsernsjef varslet i dag at han trekker seg som konsernsjef fordi han er sliten og lite motivert.

På en konferanse hos BI i februar spådde Aamot at den betalte papiravis vil være død om 20 år, noe som skapte stor irritasjon blant de avisansatte i Schibsted-systemet.

- Med de utspillene han har kommet med i det siste vil han ikke bli savnet, sier Simensen.

- Utidig og dumt

Samtidig mener han at Aamot har gjort mye bra for Schibsted, spesielt for å få konsernet til å vokse internasjonalt. På grunn av eierskapsbegrensningene har vekstmulighetene i Norge vært begrenset.

Klubbleder for journalistene i Aftenposten, Gunnar Kagge, mener Aamot har opptrådt lite klokt med sine utspill mot papiravisene.

- Utspill som dette har vært utidige og dumme, sier Kagge til NRK. Han mener at heller ikke journalistene i Aftenposten vil savne Aamot.

Krevende for ny konsernsjef

- Du kan trygt si at han ikke trekker seg på topp, men samtidig har han langt på vei vært en god medieleder. Vi har hatt våre krangler og kontroverser, men det skal man vel ha med ledere av og til, sier Kagge.

Han mener den nye konsernsjefen står overfor en svært krevende oppgave i en vanskelig tid, og at det vil være avgjørende at den nye toppsjefen både fokuserer på det økonomiske samtidig som det legges til rette for kvalitetsjournalistikk i de ulike mediene.

Ingen av de tillitsvalgte vil kritisere den gullkantede sluttpakken Aamot får med seg ut døren.