NRK Meny
Demonstranter utenfor rettssak mot journalister i Tyrkia
Foto: Lefteris Pitarakis / AP

Ytringsfrihet i Tyrkia

Oppsummert

Flere ansatte i den tyrkiske avisen Cumhuriyet er fengslet og tiltalt for såkalt t«terror-propaganda». Myndighetene advarer også firmaer mot å annonsere i avisa, noe som har satt avisa i en vanskelig økonomisk situasjon.

 • 14 journalister dømt i Tyrkia

  14 journalister og ledere i den tyrkiske avisa Cumhuriyet er blitt dømt for å ha hjulpet terrorgrupper. Avisa mener myndighetene prøver å kneble mediene. De ansatte i avisa fikk onsdag fengselsdommer på mellom 2,5 og 7,5 år. Tre ble frikjent.

  Cumhuriyet styreformann Akin Atalay
  Foto: BULENT KILIC / AFP
 • Dom mot tyrkiske journalister

  Minst 13 journalister fra den tyrkiske avisen Cumhuriyet ble dømt for terroranklager i Istanbul i kveld. Tre ble frikjent, ifølge Reuters.

  Tyrkiske journalister i rettsak
  Foto: Yasin Akgul / AFP
 • 17 tyrkiske journalister for retten

  Sluttprosedyren i rettssaken mot de 17 journalistene i Tyrkia ble holdt onsdag. Forsvareren ba om frifinnelse for journalistene, og argumenterte for at dommen er et angrep på pressefrihet. Domsavsigelse er ventet i nær fremtid.

 • Asli Erdogan får ytringsfrihetspris

  Den tyrkiske forfattaren Asli Erdogan vart søndag heidra med ytringsfrihetsprisen frå Den norske forfatterforening. – Meir enn nokon annan forfattar har Asli Erdogan vorte symbolet på den katastrofale utviklinga i Tyrkia, seier juryen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no