Vladimir Putin
Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Ytringsfrihet i Russland

Oppsummert

Demonstrantene i Russland protesterer mot at en rekke opposisjonspolitikere ikke får stille som kandidater til valget av nytt bystyre i Moskva 8. september. Myndighetene kaller demonstrasjonene er ulovlige.

 • Russland ber Google slette videoer

  Russland ber Google om å slette Youtube-videoer av de store demonstrasjonene lørdag, skriver Reuters. Myndighetene mener videoene viser «ulovlige» hendelser, og at Google blander seg i Russlands interne forhold hvis de ikke fjernes.

 • 15 pågrepet i Moskva

  Politiet har pågrepet minst 15 personer utenfor presidentens administrasjonsbygning i Moskva, skriver Reuters. Fra før av har 72 personer blitt pågrepet i Moskva og St. Petersburg lørdag.

 • Presidentbygning omringet av politi

  Presidentens administrasjonsbygning i Moskva er omringet av opprørspoliti, melder Reuters. Tidligere lørdag ble minst 500 demonstranter sett vandrende mot bygningen etter en protest som trakk flere tusen mennesker.

 • 40.000 demonstranter i Moskva

  Rundt 40.000 demonstranter tok til gatene i Moskva lørdag for å kreve frie valg, melder nyhetsbyrået AFP. Samlingen var godkjent av myndighetene. Ved tidligere demonstrasjoner i den russiske hovedstaden har flere hundre mennesker blitt pågrepet.

 • Fryser opposisjonens bankkontoer

  Russiske myndigheter har fryst bankkontoene til en antikorrupsjonsorganisasjon startet av den fengslede opposisjonslederen Aleksej Navalnyj, melder Reuters. Kontoene er fryst mens organisasjonen etterforskes for hvitvasking av penger.

Både opposisjonsleder Aleksej Navalnyj og andre demonstranter er arrestert.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no