Vladimir Putin
Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Ytringsfrihet i Russland

Oppsummert

Demonstrantene i Russland protesterer mot at en rekke opposisjonspolitikere ikke får stille som kandidater til valget av nytt bystyre i Moskva 8. september. Myndighetene kaller demonstrasjonene er ulovlige.

 • Aktivist sett fri i Russland

  Ein 21 år gamal student og politisk aktivist blei fredag sett fri av ein russisk rett. Han blei kjent skuldig for ekstremisme på Youtube. Aktor ba om fire år i fengsel. Men retten gav han ein vilkårsdom og forbod mot å bruke internett i to år.

 • Aksjonerer mot opposisjonen

  Russisk politi har aksjonert mot opposisjonens kontorer over hele landet. Etterforskere sa tirsdag at politiaksjonene skyldes mistanke om økonomisk kriminalitet. Opposisjonsledere mener at aksjonene er et forsøk på å trakassere dem.

 • Russland løslater skuespiller

  En russisk domstol besluttet fredag å løslate skuespilleren Pavel Ustinov, som tidligere denne uken ble dømt til tre og et halv års fengsel for vold mot en politimann under en demonstrasjon. Ustinov blir nå løslatt frem til anken skal behandles.

 • Russisk sjaman ville fordrive Putin

  Russisk politi sier de torsdag pågrep en sjaman som var på pilegrimsreise til Moskva for å «fordrive» president Vladimir Putin. 51 åringen ble pågrepet på en motorvei nær Baikalsjøen i det sørlige Sibir torsdag, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Både opposisjonsleder Aleksej Navalnyj og andre demonstranter er arrestert.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no