Hopp til innhold

Yrkesskadde får penger tross konkurs

Alle yrkesskadde nordmenn som ble ofre for konkursen i det danske forsikringsselskapet Alpha Insurance skal få pengene de har krav på.

Regjeringen setter av 90 millioner kroner til yrkesskadde ofre etter Alpha-konkursen i neste års statsbudsjett, bekrefter finansminister Trygve Slagsvold Vedum til NRK.

– De som kom i ulykka i 2018 da selskapet gikk konkurs, får penger. Nå skal de slippe å være rammet av denne konkursen lenger. Staten tar over kostnaden og rydder opp, sier han.

Den norske garantiordningen som er sikkerhetsnettet dersom et norsk forsikringsselskap går konkurs, dekker ikke konkurs i utenlandske selskap. Og det var heller ikke noe i det norske lovverk som sikret de norske arbeidstakerne for tap de ble utsatt for.

Det er meldt inn 155 krav i det danske konkursboet fra norske arbeidstakere som var forsikra. 90 av disse er ferdigbehandlet og klare til utbetaling. De resterende 65 sakene skal til behandling, så enda flere Alpha-offer kan se fram til utbetaling.

Slagsvold Vedum regner med at Stortinget slutter seg til forslaget, og dermed kan utbetalingen skje fra januar neste år.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no