Yara logo
Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Yara-korrupsjon

Oppsummert

Tidligere Yara-sjef Thorleif Enger ble sammen med tre tidligere direktører dømt for korrupsjon i Oslo tingrett. I lagmannsretten mener imidlertid juryen at Enger, samt to andre direktører, må frikjennes.

 • Frikjent Yara-topp saksøker staten

  Daniel Clauw ble frikjent i korrupsjonssaken der flere Yara-topper var tiltalt. Nå saksøker den tidligere viseadministrerende direktøren i Yara staten. Franske Clauw krever 16,3 millioner kroner for lidt tap og fremtidig inntektstap, ifølge E24.

 • Høyesterett forkastet Yara-anke

  Høyesterett har fredag forkastet anken til den tidligere juridiske direktøren i Yara, Kendrick Wallace, som i januar ble dømt til sju års fengsel for grov korrupsjon da gjødselprodusenten forsøkte på å komme seg inn på markedet i India og Libya.

 • Høyesterett vurderer Yara-straff

  Høyesterett skal behandle saken mot den tidligere juridiske direktøren i Yara, Kendrick Wallace, som i januar ble dømt til sju års fengsel for grov korrupsjon da gjødselprodusenten forsøkte på å komme seg inn på markedet i India og Libya.

 • Tidligere Yara-topp dømt til sju år

  Tidligere Yara-topp Kendrick Wallace er i lagmannsretten dømt til sju års fengsel for grov korrupsjon i Libya og India. Han er den eneste av de fire tidligere lederne som ble funnet skyldig da juryen ga retten sin kjennelse i begynnelsen av desember.

Sindre Heyerdahl forteller om den strenge Yara-dommen
Førstestatsadvokat om Yara-tiltale

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no