Yara bekymret for gassprisene

– Vi er derfor bekymret for effekten av dagens europeiske gasspriser, spesielt for de fattigste regionene i verden, skriver Yara-sjef Svein Tore Holsether i en børsmelding.

Holsether sier at Yara vil gjøre sitt ytterste for å forsyne bønder og støtte den globale matproduksjonen.

En gasspris på rekordnivå sørger for skyhøye gjødselpriser. I Norge har Felleskjøpet nylig varslet stans i kunstgjødselsalget på grunn av de høye prisene.

– Dagens situasjon understreker behovet for en mer robust og bærekraftig matforsyningskjede, og jeg oppfordrer myndigheter, internasjonale organisasjoner og hele matforsyningskjeden til å jobbe sammen for å sikre global matsikkerhet, sier Holsether.

Som varslet tidligere har selskapet kuttet 40 prosent av ammoniakk-produksjonen sin i Europa på grunn av høye gasspriser.

I tredje kvartal tjente selskapet samtidig over en milliard dollar mer enn samme periode året før.

Selskapet endte tredje kvartal med et driftsresultat på 750 milloner dollar, opp fra 645 millioner dollar samme kvartal året før.

Samtidig skriver gjødselprodusjenten at nedskrivning av Salitre-prosjektet, samt et valutatap på 148 millioner dollar, førte til et nettoresultat på negative 143 millioner dollar.

Konsernsjef Svein Tore Holsether i Yara.
Foto: Guri Norstrøm / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no