NRK Meny
Bilde fra gjødselprodusenten Yaras anlegg i Stockton, California
Foto: Sebastian Braum

Yara

Oppsummert

Yara er et norsk gjødsel- og kjemikalieselskap med mer enn 12.000 ansatte. Selskapet har en verdensomspennende tilstedeværelse og består av tre segmenter: nedstrøm, industri og oppstrøm. Yara var tidligere del av Norsk Hydro.

 • Høyesterett forkastet Yara-anke

  Høyesterett har fredag forkastet anken til den tidligere juridiske direktøren i Yara, Kendrick Wallace, som i januar ble dømt til sju års fengsel for grov korrupsjon da gjødselprodusenten forsøkte på å komme seg inn på markedet i India og Libya.

 • Høyesterett vurderer Yara-straff

  Høyesterett skal behandle saken mot den tidligere juridiske direktøren i Yara, Kendrick Wallace, som i januar ble dømt til sju års fengsel for grov korrupsjon da gjødselprodusenten forsøkte på å komme seg inn på markedet i India og Libya.

 • Brann på Herøya i Telemark

  Det brenner på Yaras ammoniakkfabrikk i Porsgrunn i Telemark etter eksplosjoner. I følge brannvesenet, er det slått full alarm. Det har vært utfall av en kraftstasjon i området. Sannsynligvis har dette ført til en eksplosjon, opplyser brannvesenet.

 • Svakt resultat for Yara

  Gjødselselskapet Yara leverte et svakt resultat i fjerde kvartal i fjor, mye grunnet lave priser på gjødsel. Resultatet før skatt falt fra 981 millioner i pluss til et underskudd på 84 millioner fra fjerde kvartal i 2015 til samme periode året etter.

 • Lave gjødselpriser rammer Yara

  Lavere gjødselpriser rammer Yara hardt i tredje kvartal. Selskapet fikk et driftsresultat som var 4,5 milliarder kroner svakere enn i samme periode i fjor, opplyser selskapet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no