NRK Meny
Bilde fra gjødselprodusenten Yaras anlegg i Stockton, California
Foto: Sebastian Braum

Yara

Oppsummert

Yara er et norsk gjødsel- og kjemikalieselskap med mer enn 12.000 ansatte. Selskapet har en verdensomspennende tilstedeværelse og består av tre segmenter: nedstrøm, industri og oppstrøm. Yara var tidligere del av Norsk Hydro.

 • Yaras milliardoppkjøp godkjent

  Yaras kjøp av Vale Cubatão Fertilizantes-anlegget i Brasil for over 2 milliarder kroner, er godkjent. Selskapet blir en stor nitrogengjødselprodusent i landet. Yara forventer å gjennomføre transaksjonen innen utgangen av mai.

 • Yara svekte av russerkulda

  Yara leverer eit resultat for første kvartal i år som er vesentleg lågare enn i 2017. Gjødselprodusenten fekk eit overskot før skatt på 147 dollar, ned frå 259 dollar i same periode i fjor. Kulde i Europa, svakare dollar og dyr energi får skylda.

 • Yara-resultat svakere enn ventet

  Gjødselkjempen Yara leverte et driftsresultat på 2,85 milliarder kroner i fjerde kvartal 2017. Dette var 15 prosent høyere enn samme kvartal i fjor, men om lag 400 millioner lavere enn det analytikere hadde ventet på forhånd.

 • Betaler milliarder for anlegg

  Yara kjøper Vale Cubatão Fertilizantes-anlegget i Brasil for over 2 milliarder kroner og blir en stor nitrogengjødselprodusent i landet, melder NTB. Yara kjøper anlegget fra det brasilianske gruveselskapet Vale S.A.

 • Svakere resultat fra Yara

  Gjødselprodusenten Yara økte produksjonen i tredje kvartal, men tjente mindre penger enn samme periode i fjor. Resultatet før skatt kom på 870 mill. kroner, mot 1.145 mill. kroner i fjor. Lavere pris på gjødsel er årsaken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no