Hopp til innhold

WoS: – Dette er teater

Teaterstykket Ways of Seeing (WoS) sendte fredag ettermiddag ut en pressemelding for å oppklare det de mener er «seiglivede myter» om teaterforestillingen. Det første punktet handler om at teateret aldri har «snikfilmet» Waras hjem.

«All filming er foretatt av fire kvinner ved høylys dag, fra offentlig plass, og det finnes ingen personer på det tre minutter lange opptaket, bare bygningen», heter det i teksten sendt ut av regissør Pia Maria Roll.

På dagens befaring ved boligen i Vækerøveien var imidlertid Waras forsvarer Bernt Heiberg tydelig på at filmingen skal ha foregått fra en grusvei på baksiden av tomta. Heiberg sa også at denne grusveien er privat.

Videre skriver WoS at de ingen steder i stykket har kalt Wara eller noen i hans familie rasist eller nazist, eller sagt at han er en del av et rasistisk nettverk. Det påpekes også at Bertheussen aldri blir nevnt i stykket.

Black Box har skrevet dette i omtalen av stykket:

«Pia Maria Roll/Hanan Benammar/Sara Baban/Marius von der Fehr har kartlagt nettverkene som har interesse av å gjøre Norge til et mer rasistisk samfunn.»

Ways of Seeing reagerer også på at Wara har sitert fra en passasje i stykket «som om det skulle referere konkret til ham selv og Bertheussen». Teksten inneholder blant annet ordene «purketryner» og «kutryner».

Dette er en del av en poetisk tekst, dramaturgisk plassert i forestillingens sluttparti, heter det i pressemeldingen.

«(...) ingen hus blir vist, ingen vinduer blir kikket gjennom og hvem som er purketrynene er opp til publikum selv. Dette er teater», heter det i pressemeldingen.

Dette vises av Tor Mikkel Waras bolig i «Ways of Seeing»
Foto: Privat

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no