Hopp til innhold
Wizz Air satser stort i Norge
Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Wizz Air

Oppsummert

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air tar opp konkurransen med Norwegian og SAS, og starter flere nye ruter i Norge i november. Selskapet vil blant annet ha to avganger mellom Værnes og Gardermoen daglig fra 5. november.

 • Står fast ved boikott-søksmål

  Det ungarske flyselskapet vil gå videre med søksmål om ulovlig boikott, til tross for at selskapet dropper satsingen på norske innenriksruter, melder E24.

  Wizz Air meldte i februar at det stevner Agder fylkeskommune for ulovlig boikott-vedtak etter at flyselskapet tidligere varslet søksmål mot flere norske kommuner og fylker.

  Wizz Airs skepsis til fagforeninger var med på å gjøre at flere sa at de ikke ville fly med selskapet, men flyselskapet mener det er utsatt for en ulovlig boikott. Nå opplyser selskapet at det går videre med søksmålet.

  – At Wizz Air forlater det norske innenriksmarkedet vil ikke påvirke saken, som forblir relevant gitt at flyselskapet fortsetter å operere betydelig kapasitet til og fra Norge, skriver kommunikasjonsdirektør Andras Rado i en epost til E24.

  Saken mot Agder fylkeskommune skal behandles i august.

 • Flyselskaper til værs på børsen

  Norwegian-aksjen skyter til værs med en økning på 10,6 prosent, etter at konkurrenten Wizz Air lørdag kunngjorde at de legger ned alle innenlandsruter i Norge etter sju måneders drift.

  Mindre konkurranse på innenlandsflygninger gagner også SAS, som stiger 2,6 prosent og Erik Braathens selskap Flyr som stiger med 4,87 prosent.

 • Wizz Air avvikler flysatsingen

  – Jeg kan bekrefte at Wizz Air vil stanse flyreiser i innenlandsmarkedet i Norge fra og med 14. juni, skriver kommunikasjonsdirektør Andras Rado i en e-post til E24 lørdag morgen.

  Flyselskapet beholder imidlertid den norske basen, og vil fortsette å fly passasjerer inn og ut av Norge.

  – Beslutningen baserer seg på finansielle og kommersielle vurderinger. Selskapet flytter kapasitet til andre markeder, skriver Rado.

  Fredag kveld kunne Dagens Næringsliv melde om at det var umulig å bestille billetter til norske innenriksflygninger etter 13. juni med det ungarske lavprisselskapet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no