Julian Assange holder et dokument.
Foto: Frank Augstein / Ap

Wikileaks med CIA-avsløringer

Oppsummert

Wikileaks har offentliggjort en stor mengde dokumenter som angivelig avslører overvåkningsmetodene etterretningsorganisasjonen CIA er i stand til å bruke via nett. Dette inkluderer redskaper for å bryte seg inn i PC-er, mobiltelefoner og smart-TV-er.

 • Manning får visum til New Zealand

  New Zealand sier de vil gi WikiLeaks-varsleren Chelsea Manning visum for å holde foredrag i landet. Det bekrefter immigrasjonsmyndighetene fredag. Manning får en spesiell tillatelse slik at hun kan søke om et arbeidsvisum i landet.

 • CIA om WikiLeaks

  I sin første tale som direktør for etteretningstjenesten CIA stempler Mike Pompeo varslernettstedet WikiLeaks som en "fiendtlig etterretningsorganisasjon". Forrige måned slapp WikiLeaks 8.000 dokumenter om hvordan CIA henter informasjon fra personer.

 • Assange kaller CIA udugelig

  WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange anklager CIA for å være udugelig og han vil samarbeide med teknologiselskaper for å tette sikkerhetshull. – Det er historisk udugelig å ha utviklet et slikt hackingverktøy og så oppbevare alt på ett sted, sier han.

 • – Setter amerikanske liv i fare

  WikiLeaks' siste lekkasje setter amerikansk personell i fare og er til hjelp for USAs fiender, mener CIA. WikiLeaks publiserte nærmere 9.000 dokumenter som angivelig avslører hvordan CIA er i stand til å bryte seg inn i datamaskiner og mobiltelefoner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no