Hopp til innhold

WHO-forsker: Ikke få panikk

Verden må være forberedt og forsiktig, men ikke få panikk, oppfordrer WHOs sjefforsker Soumya Swaminathan. Omikron-varianten er nå påvist i 38 land.

– Hvor urolige skal vi være? Vi må være forberedte og forsiktige, ikke få panikk, for vi er i en annen situasjon enn for et år siden, sier hun i et intervju med Reuters.

Hun har håp om at omikron-varianten av koronaviruset er en mildere variant enn de andre, men hun understreker at ingenting er sikkert.

– Vi må vente, og la oss håpe at det er mildere. Men det er for tidlig å trekke klare konklusjoner om varianten, sier Swaminathan.

Flere andre WHO-topper kom samme dag med lignende budskap. Selv om det vil ta flere uker for å fastslå hvor smittsom omikron er, og hvor alvorlig sykdom den kan føre til, understreker de at svarene kommer snart.

– Vi kommer til å få svarene som alle der ute trenger. Vi må stole på vitenskapen nå, og være tålmodige og ikke redde, sier WHOs krisedirektør Michael Ryan.

Stadig flere land registrerer omikron-smitte, men Verdens helseorganisasjon (WHO) har ennå ikke mottatt meldinger om at det muterte koronaviruset har tatt liv.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no