Vulkan på New Zealand har utbrudd
Foto: AP

Vulkanutbrudd på New Zealand

Oppsummert

20 turister omkom da vulkanen på White Island i New Zealand, hadde utbrudd 9. desember. I tillegg fikk flere alvorlige brannskader.

 • Erklært død etter vulkanutbruddet

  De to personene som fortsatt ikke er funnet etter vulkanutbruddet på New Zealand for seks uker siden, ble torsdag offisielt erklært døde. Dermed er antall døde etter vulkanutbruddet nå 20. Søket etter de savnede ble avsluttet julaften.

 • Dødstallet på New Zealand oppe i 20

  Tallet på turister som døde i vulkanutbruddet på White Island i New Zealand før jul, har steget til 20, opplyser politiet. To mennesker har død på sykehus av brannskader de fikk i det plutselige utbruddet 9. desember.

 • Nok én død etter vulkanutbrudd

  Dødstallet etter vulkanutbruddet på New Zealand har steget til 17 etter at ytterligere en av de skadde er død. Personen døde på sykehus i Auckland. To mennesker er fortsatt savnet, og er antatt omkommet.

 • Vulkanofre havnet i havet

  Politiet i New Zealand tror de to som er savnet etter vulkanutbruddet på White Island, er ført til havs. Levningene etter de to siste savnede, en australsk tenåring og en lokal turguide, er ikke funnet. 18 turister omkom i utbruddet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no