KIlauea-vulkanen på Hawaii
Foto: Tulsi Gabbard / AP

Vulkanutbrudd på Hawaii

Oppsummert

Forskere frykter at Hawaii vil bli rammet av nye jordskjelv og vulkanutbrudd. De siste dagene er hovedøya på Hawaii rammet av både vulkanutbrudd fra Kiluea og det største jordskjelvet på over 40 år. 31 hjem er ødelagt av glødende lava.

 • Hundrevis av hus ødelagt på Hawaii

  Ytterligere hundrevis av hus er ødelagt på Hawaii etter at lava rant ut fra Kilauea-vulkanen tirsdag. De nye ødeleggelsene kommer i tillegg til de 117 hjemmene som fra tidligere er rapportert ødelagt, bekrefter Snyder.

 • Over 100 hjem ødelagt etter utbrudd

  Lavaen som begynte å renne ut av Kilauea-vulkanen på Hawaii 3. mai, har brent ned 117 hjem. I tillegg er store skogsområder ødelagt, melder NTB. Flere tusen har blitt evakuert fra Puna-distriktet øst på øya Hawaii som følge av den vulkanaktiviteten.

 • Førebur ny evakuering på Hawaii

  Det amerikanske forsvaret er sett i beredskap fordi dei ventar nye utbrot frå Kilauea-vulkanen på Hawaii. Tusen innbyggjarar risikerer å bli evakuerte. Så langt har lavaen øydelagt rundt femti bygningar. Nære 2000 innbyggjarar er allereie evakuerte.

 • Frykter nye vulkanutbrudd

  To nye sprekkdannelser på Hawaii gjør at myndighetene advarer om nye lavautbrudd og gassdannelser fra Kilauea-vulkanen. Lokale myndigheter sa at de to nye sprekkene ble oppdaget stedet der beboerne ble beordret om å evakuere tidligere denne måneden.

  Hawaii Volcano
  Foto: Caleb Jones / AP
 • Eksplosjon i Kilauea-vulkanen

  Det er registrert en eksplosjon i den aktive Kilauea-vulkanen på Hawaii. Eksplosjonen er trolig bare den første i en serie eksplosjoner som kan føre til at store steinblokker kastes flere hundre meter ut av vulkanen, ifølge USGS.

Se lavastrømmens fremferd

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no