Vulkanen Taal på Filippinene kan eksplodere. Askeskyen er 15.000 meter høy
Foto: Aaron Favila/AP / NTB Scanpix

Vulkanutbrudd på Filippinene

Oppsummert

Tusenvis av innbyggere rundt Manila er evakuert etter at vulkanen Taal begynte å spy ut aske. Myndighetene frykter at vulkanen skal eksplodere. Askeskyen er 15.000 meter høy og har stanset flytrafikken til og fra Manila.

 • Over 80.000 på flukt fra vulkan

  Minst 82.000 personer har flyktet fra områder i nærheten av vulkanutbruddet sør for Filippinenes hovedstad Manila. Faren for et større utbrudd er ikke over, opplyste filippinske myndigheter. Vulkanen Taal har siden søndag spydd ut aske.

 • Advarer evakuerte mot å vende hjem

  På Filippinene advares evakuerte innbyggere mot å returnere hjem. Flere utbrudd av glødende lava, varm aske og røyk ventes fra vulkanen Taal. Om lag 45.000 innbyggere har siden søndag evakuert sine hjem nær vulkanen, ifølge lokale myndigheter.

 • Lavautbrudd fra filippinsk vulkan

  Det spruter nå lava fra vulkanen Taal ved Manila på Filippinene hvor myndighetene frykter et større utbrudd, melder nyhetsbyrået AP. Aske regner over et stort område, og askeskyen har steget til 15.000 meters høyde, noe som stanset all flytrafikk.

  Paraply dekket av aske i Manila
  Foto: Aaron Favila / AP/NTB Scanpix
 • Enorme køer på Manila-flyplass

  Flytrafikken står helt på hovedflyplassen i Manila på Filippinene på grunn av vulkanutbruddet., og det er lange køer. Enkelte reisende har fått beskjed om at de må vente fem dager på ny billett. Andre har ikke fått noe alternativt reisetilbud.

  Kø i avgangshallen på Ninoy Aquino international airport i Manila på Filippinene
  Foto: Thor-Albert Frøsland, NRK
 • Vulkanaske regner over Manila

  NRKs Thor-Albert Frøsland som er askefast i Manila, forteller at det regner aske over byen. Han har fått nødmelding fra myndighetene som advarer mot partiklene som faller ned. Han sier røyken fra vulkanen svir i øynene og at det knaser mellom tennene..

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no