NRK Meny
Indonesia Bali Volcano
Foto: Firdia Lisnawati / AP

Vulkanutbrudd på Bali

Oppsummert

Nær 30 000 mennesker er evakuert på Bali i Indonesia i frykt for at vulkanen Agung skal få utbrudd. 100 000 skal være i faresonen. Vulkanen spyr ut aske over et stort område i opp til 9000 meters høyde. Farenivået er hevet til høyeste nivå.

 • Vulkanutbrudd på Bali

  Vulkanen Agung har sendt aske 2 kilometer opp i lufta på ferieøya Bali i Indonesia. Både innbyggere og besøkende har fått beskjed om å holde seg minst 4 kilometer unna. På 1960-tallet hadde vulkanen utbrudd som kostet over tusen mennesker livet.

 • Ny askesky fra vulkan på Bali

  Vulkanen Agung på Bali sendte fredag ut en to kilometer høy askesky, opplyser Indonesias beredskapsmyndigheter. Beredskapen er fortsatt på høyeste nivå rundt vulkanen, men den internasjonale flyplassen sør på Bali er i normal drift.

 • – Fortsatt høy vulkansk aktivitet

  Myndighetene i Indonesia advarer om at farenivået ved vulkanen Agung fortsatt er på det høyeste, og at dette fortsatt er et pågående utbrudd. Det skriver NTB. Ifølge myndighetene har 55.000 mennesker søkt seg til midlertidige tilfluktsrom.

  Agung
  Foto: Sonny Tumbelaka / AFP
 • Vulkanen Agung har roet seg

  Aktiviteten til vulkanen Agung på ferieøya Bali har sunket siden torsdag. – Det har ikke vært noe utbrudd i dag. La oss håpe den fortsetter å roe seg ned, sier Gede Suantika, lederen for det indonesiske senteret for vulkanologi.

 • Se direktebilder fra vulkanen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no