NRK Meny
En mann ser mot Agung-vulkanen på Bali
Foto: Firdia Lisnawati / AP

Vulkanutbrudd på Bali

Oppsummert

75.000 mennesker er evakuert fra et 12 km bredt område rundt Agung-fjellet på Bali på grunn av faren for et større vulkanutbrudd. Sist det var vulkanutbrudd på Agung-fjellet, var i 1963. Da mistet 1100 mennesker livet.

 • Evakuering av vulkanøy kan drøye

  Myndighetene frykter et større utbrudd etter at vulkanen på Ambae har latt det regne stein og aske over landsbyer på øya. Nå gjør Australia og New Zealand det de kan for å hjelpe den evakuerte befolkningen. Evakueringen kan bli langvarig, ifølge AFP.

 • 75 000 evakuert på Bali

  Indonesiske myndigheter mener det er farlig å oppholde seg mindre enn 12 km fra Agung-fjellet på Bali. 75.000 mennesker er evakuert fra faresonen til 370 provisoriske tilfluktsleire. Skjelvinger fra vulkanen har pågått siden august.

  Vulkan-evakuerte på Bali
  Foto: Firdia Lisnawati / AP
 • Bali: 60.000 mennesker evakuert

  Nær 60.000 mennesker er evakuert i områder rundt Agung-fjellet på Bali grunnet faren for et større vulkanutbrudd. En talsperson for myndighetene sier tirsdag at rystelsene fra fjellet øker i styrke, og 560 vulkanske jordskjelv ble registrert mandag.

  INDONESIA-BALI-VOLCANO
  Foto: SONNY TUMBELAKA / AFP
 • 34 000 evakuert på Bali

  Vulkanen Agung på Bali fortsetter å rumle. Det ble registrert 104 skjelv rundt vulkanen lørdag. Utbrudd fra vulkanen kan komme når som helst. Evakuering pågår og er tredoblet siden fredag etter at myndighetene hevet beredskapen til høyeste nivå.

  Folk følger med på avstand på Angung-vulkanen på Bali
  Foto: SONNY TUMBELAKA / AFP
 • Høyeste vulkan-beredskap på Bali

  Et utbrudd fra vulkanen Agung på Bali kan være nært forestående. Beredskapsnivået på den indonesiske øya er hevet til nivå fire, som er det høyeste nivået. 11.000 personer har forlatt hjemmene sine etter at vulkanen i forrige uke viste økt aktivitet.

  Agung-vulkanen på Bali
  Foto: Firdia Lisnawati / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no