NRK Meny
Indonesia Bali Volcano
Foto: Firdia Lisnawati / AP

Vulkanutbrudd på Bali

Oppsummert

Nær 30 000 mennesker er evakuert på Bali i Indonesia i frykt for at vulkanen Agung skal få utbrudd. 100 000 skal være i faresonen. Vulkanen spyr ut aske over et stort område i opp til 9000 meters høyde. Farenivået er hevet til høyeste nivå.

 • Ny askesky fra vulkan på Bali

  Vulkanen Agung på Bali sendte fredag ut en to kilometer høy askesky, opplyser Indonesias beredskapsmyndigheter. Beredskapen er fortsatt på høyeste nivå rundt vulkanen, men den internasjonale flyplassen sør på Bali er i normal drift.

 • – Fortsatt høy vulkansk aktivitet

  Myndighetene i Indonesia advarer om at farenivået ved vulkanen Agung fortsatt er på det høyeste, og at dette fortsatt er et pågående utbrudd. Det skriver NTB. Ifølge myndighetene har 55.000 mennesker søkt seg til midlertidige tilfluktsrom.

  Agung
  Foto: Sonny Tumbelaka / AFP
 • Vulkanen Agung har roet seg

  Aktiviteten til vulkanen Agung på ferieøya Bali har sunket siden torsdag. – Det har ikke vært noe utbrudd i dag. La oss håpe den fortsetter å roe seg ned, sier Gede Suantika, lederen for det indonesiske senteret for vulkanologi.

 • Se direktebilder fra vulkanen

 • AFP: Bali-flyplass er gjenåpnet

  Den internasjonale flyplassen på Bali er nå åpnet for trafikk, melder indonesiske myndigheter. Det etter at askeskyene fra vulkanen Agungs utbrudd har forflyttet seg og åpnet luftrommet rundt flyplassen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no