Hopp til innhold
Bill Cosby forlater rettsalen etter at han fikk fengseldommen
Foto: Mark Makela / AP

Bill Cosby

Oppsummert

Den amerikanske komikeren Bill Cosby (84) ble dømt til fengsel imellom tre til ti år for å ha dopet ned og voldtatt en kvinne i 2004. Etter å ha sonet to år ble han i juni 2021 løslatt etter at høyesterett i Pennsylvania omgjorde dommen.

  • Nye overgrepsanklager mot Bill Cosby

    Den tidligere komikeren Bill Cosby er blitt saksøkt for seksuelle overgrep av ytterligere ni kvinner.

    Et sivilt søksmål ble fremmet i en domstol i Nevada onsdag. Kvinnene hevder at overgrepene fant sted ved forskjellige anledninger mellom 1979 og 1992.

    Angivelig skjedde overgrepene på hoteller, i boliger og i prøverom.

    Til sammen har over 60 kvinner beskyldt Cosby for voldtekt, overgrep eller seksuell trakassering. Selv avviser han alle anklager om seksuallovbrudd. Han ble dømt til fengsel for voldtekt i 2018, men tre år senere ble dommen omgjort og Cosby løslatt.

    I en sivil rettssak tidligere i fjor ble Cosby dømt til å betale erstatning til en kvinne som var 16 år da hun skal ha blitt utsatt for overgrep på 1970-tallet.

    Den tidligere komikeren og skuespilleren Bill Cosby er i dag 85 år gammel.

    (NTB)

  • Bill Cosby må betale erstatning

    Komikeren og skuespilleren Bill Cosby er i en sivil rettssak i USA dømt til å betale erstatning etter et overgrep mot en 16 år gammel jente på 1970-tallet.

    Juryen tilkjenner kvinnen 500.000 dollar i erstatning for følelsesmessige lidelser hun slet med mange år etterpå da anklager fra andre kvinner om angivelige overgrep begått av Cosby vekket minnene hennes om hendelsen i 1975 til live, slår juryen fast.

    Judy Huth, som i dag er 64 år gammel, sa i retten at komikeren hadde invitert henne og en venn til Playboy Mansion da hun var 16 år og Cosby var 37 år. Der tok han hånden hennes og brukte den til å onanerte ham, sa Huth ifølge Reuters. (NTB)

    Bill Cosby må betale 500.000 dollar til Judy Huth, slår juryen fast.
    Foto: AP
  • Cosby glad for å være hjemme igjen

    Den amerikanske skuespilleren og komikeren Bill Cosby sier gjennom advokatene sine at han er glad for å være hjemme igjen og at han gleder seg til å bli gjenforent med kona. Cosby sa ingenting selv da han møtte pressen sammen med advokatkorpset sitt kort tid etter at han ble løslatt fra fengsel onsdag.

  • Bill Cosby løslates

    Bil Cosby ble i 2018 dømt til fengsel mellom tre og ti år for overgrep. Han skal ha dopet ned og voldtatt en kvinne i 2004. Nå blir han løslatt, melder blant andre nyhetsbyrået AP. Høyesterett i Pennsylvania har omgjort dommen til Cosby, og krever at han slipper ut av fengsel umiddelbart. Han har allerede sonet mer enn to år av dommen.

    Skuespiller Bill Cosby før rettssaken
    Foto: Tom Mihalek / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no