Demonstransjon mot voldtekt i Hyderabad i India
Foto: DIPTENDU DUTTA / AFP/NTB Scanpix

Voldtekter i India

Oppsummert

Over 33.000 kvinner og jenter ble voldtatt i India i 2018 ifølge offisielle tall, men det er trolig store mørketall. Mange indere er rasende fordi gjerningsmenn ofte slipper unna, særlig når offeret er en kvinne eller jente fra lavere samfunnslag.

 • Voldtektssiktede skutt av politiet

  Under en rekonstruksjon av en voldtektssak i Hyderabad i India, klarte en av de mistenkte å ta våpenet fra en politimann, skriver Times of India. Alle de fire mistenkte ble skutt og drept. De var mistenkt for å ha voldtatt og brent en kvinne levende.

 • Voldtok og brente kvinne i India

  Fire menn har innrømmet at de gjengvoldtok og brente en kvinne levende i Hyderabad i India. Utenfor politistasjonen har hundrevis av sine indere tatt oppstilling. De krever rettferdighet for offeret, en 27 år gammel veterinær.

 • India: Gratis transport for kvinner

  I India tilbys nesten en million kvinner gratis kollektivtransport i et forsøk på å gjøre den indiske hovedstaden tryggere for kvinner, sier lokale myndigheter. Myndighetene skal også sette opp 150.000 sikkerhetskameraer over hele byen.

 • Kvinneaktivister ble gjengvoldtatt

  Fem kvinnelige aktivister, som spilte gateteater om menneskehandel i Khunti øst i India, ble bortført av væpnede menn og voldtatt. De fem kvinnene i alderen 19 til 35 år arbeider for en organisasjon som støttes av kristne misjonærer, melder NTB.

Innslag i Kveldsnytt 5. juni 2014.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no