Demonstranter krever strengere straff for voldtekt i India
Foto: MONEY SHARMA / Afp

Voldtekter i India

Oppsummert

Overhuset i India har vedtatt at ungdom mellom 16 og 18 år kan bli tiltalt som voksne i alvorlige voldssaker. Lovendringen kommer etter at flere unge gutter har fått lavere straff etter å ha vært innblandet i gjengvoldtekter i India.

 • Kvinneaktivister ble gjengvoldtatt

  Fem kvinnelige aktivister, som spilte gateteater om menneskehandel i Khunti øst i India, ble bortført av væpnede menn og voldtatt. De fem kvinnene i alderen 19 til 35 år arbeider for en organisasjon som støttes av kristne misjonærer, melder NTB.

 • Ny tenåring satt i brann i India

  Nok en tenåringsjente som har blitt voldtatt, og alvorlig brannskadd etter å ha blitt påtent, opplyser indisk politi til nyhetsbyrået AFP. Før helgen skjedde det samme med en 16 år gammel jente. Begge hendelsene fant sted i delstaten Jharkhand.

 • Ble brent levende etter voldtekt

  Indisk politi har arrestert hovedmannen bak drapet på en 16-årig jente som ble brent levende etter at hun anmeldte to menn for voldtekt. Mennene ble dømt til bot og 100 situps, og skal ha blitt så rasende at de drepte jenta, melder BBC.

 • Indisk tenåring voldtatt og drept

  14 menn er pågrepet i den indiske delstaten Jharkand, mistenkt for å ha bortført, voldtatt og brent en 16 år gammel jente til døde. Mennene skal ha drept jenta etter at foreldrene sa til det lokale landsbyrådet på at mennene hadde voldtatt datteren.

 • Seksåring død etter voldtekt

  Ei seks år gammel jente som ble voldtatt og kvalt i den indiske delstaten Odisha, er død etter at hun har kjempet for livet i en uke. Jenta ble funnet bevisstløs på en skole 21. april. En mistenkt 23-åring er pågrepet, ifølge politiet.

Innslag i Kveldsnytt 5. juni 2014.
I India vokser raseriet mot politiet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no