NRK Meny
Sexkjøp Oslo
Foto: NRK

Vold mot prostituerte

Oppsummert

Antall utenlandske prostituerte er i dag på samme nivå som før sexkjøpsloven ble innført i 2009, mener Kirkens Bymisjon. Unge Høyre mener loven bør fjernes og erstattes av lovgivning som beskytter sexarbeidere.

 • Økende vold mot prostituerte

  Det er blitt mer vold, trusler og ran mot prostituerte i Oslo de siste månedene, ifølge Kirkens Bymisjon Nadheim. Det skriver Dagbladet. Politiet bekrefter at de etterforsker flere grove saker, men tror samtidig at det er svært store mørketall.

 • Får erstatning etter ran

  Åtte utenlandske kvinner som solgte sex i Norge får erstatning for tapt arbeidsfortjeneste etter at de ble ranet og mishandlet. Borgarting lagmannsrett har dømt fire menn til å betale 15.000 kroner til kvinnene, skriver Dagbladet.

 • Siktet for voldtekt av prostituerte

  En mann i 20-årene er siktet for å ha voldtatt flere prostituerte i Trondheim. – Siktelsen gjelder en voldshandling mot en nabo i februar, to voldtekter begått i slutten av mars i år og nå natt til 23. juli, sier politiet til Adresseavisen.

 • – Mer vold mot prostituerte

  Unge Høyre mener sexkjøploven bør fjernes. Ifølge Kirkens Bymisjon er antallet gateprostituerte tilbake på samme nivå som før loven kom, skriver Dagsavisen. Unge Høyeres leder, Kristian Tonning Riise, synes det beviser at loven må bort:

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no