Illustrasjonsfoto, pleier med koma-pasient
Foto: Science Photo Library

Vold mot eldre

Oppsummert

Over 50.000 eldre utsettes for vold og psykiske og fysiske overgrep i hjemmet, ifølge en undersøkelse fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress. Åtte av ti eldre er i nær relasjon med voldsutøveren.

 • 1 av 10 pleiere har sett overgrep

  12 prosent av sykepleiere sier de har sett seksuelle overgrep mot eldre på institusjon eller bofellesskap, skriver Aftenposten. En undersøkelse fra Norsk Sykepleierforbund viser at én prosent har sett slike overgrep utført av ansatte.

 • Pågrepet for vold mot eldre mann

  En gutt i slutten av tenårene er pågrepet, mistenkt for vold mot en mann i 70-årene i Fana i Bergen natt til søndag. Mannen skal ha blitt bitt, slått og sparket da han ba noen ungdommer plukke opp en flaske de hadde kastet fra seg, melder politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Vold mot eldre mann i Drammen

  Politiet søker etter flere yngre gutter etter at en eldre mann skal ha blitt utsatt for vold i Drammen lørdag kveld. Hendelsen skal ha skjedd på hjørnet av Park Hotell mot Gamle Kirkeplass, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

 • Må i fengsel etter eldre-ran

  En mann (31) og en kvinne (30) er dømt til fire år og ti måneder i fengsel for å ha ranet, stjålet og utøvd vold mot eldre personer i Oslo og Bærum, skriver Dagbladet. De to må også betale 1 million kroner i oppreisning og erstatning til ofrene.

 • Fagdager om vold mot eldre

  Vold mot eldre skal belyses på flere temadager i Trøndelag i tida fremover. Det er senter for kunnskap og likestilling som står bak, og de ønsker løfte frem dette tabubelagte området for å forebygge vold mot eldre. Første fagdagen arrangeres i dag i Overhalla.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no