Rektor Stovner vgs Terje Wold
Foto: Petter Olden / NRK

Vold i Osloskolen

Oppsummert

Rektor ved Stovner videregående skole gikk i september ut og varslet at han frykter elever og lærere på skolen kan bli utsatt for vold. Byrådet vil bevilge mer penger til utsatte skoler.

 • Over 1300 lærere utsatt for vold

  Flere lærere i Oslo-skolen blir utsatt for vold og trusler. En ny undersøkelse fra Oslo-skolen viser at ni prosent, eller drøyt 1300, av de ansatte ble utsatt for dette i 2018. Året før var tallet 1164. Antallet svært alvorlige hendelser har økt.

 • I retten for vold mot lærer

  En 16 år gammel gutt fra Oslo er tiltalt for vold mot en lærer, og må møte i Oslo tingrett i dag. Gutten skal ha dyttet læreren ved å ta tak i skuldrene hans, og kom og med grove trusler. Hendelsen skjedde juni i fjor, på en spesialskole for ungdom.

 • Skoledag fortsetter på Brynseng

  NRK får opplyst at skoledagen fortsetter som vanlig på Brynseng skole etter en knivepisode. Fire voksne skal ha blitt fraktet til legevakten, men skadeomfanget er ennå ukjent.

 • Vold på skole i Oslo

  Fire ansatte er sendt til legevakten med mindre skader etter en voldshendelse på Brynseng skole i Oslo. En gutt skal ha truet en ansatt ved skolen med kniv. Politiet skal ha kontroll på gjerningspersonen. Brynseng skole har elever fra 1.-7. trinn.

 • Oslo-skole henter inn flere vektere

  Tre av de fire brannene på Brannfjell skole i Oslo den siste tiden har vært påsatt, opplyser politiet. Skolen har satt inn flere vektere etter fire branner på skolen siden 18. oktober.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no