Hopp til innhold

Stor kloakklekkasje i Oslofjorden

Dobesøkene i Oslo har i dag lekket urenset ut i Oslofjorden ved Sollerudstranda, melder avisa VårtOslo. 18 millioner liter kloakk har rent ut i fjorden. Lekkasjen skal nå være stanset.

– Dette er selvfølgelig veldig kjedelig, i hvert fall i øyeblikket. Vi har modellanalyser som viser at fjorden tåler dette over tid og at det vil tilbakestille seg, sier Sigurd Grande, avdelingsjef og beredskapsleder i vann- og avløpsetaten i Oslo kommune, til NRK.

Vann- og avløpsetaten i Oslo følger med på situasjonen og overvåker vannkvaliteten i fjorden etter utslippet.

Kloakklekkasjen skjedde som følge av et strømbrudd på anlegget til Vestfjorden Avløpsselskap. Selskapet opplyser på sine nettsider at utslippene startet klokken 6 tirsdag morgen.

Siden har 600 liter kloakk i snitt rent ut hvert sekund i Oslofjorden.

«I natt kl. 01.15 fikk vi en kortslutning i en av våre hovedtrafoer til prosessanlegget. Det ble raskt konkludert med at den rundt fem tonn tunge trafoen måtte byttes», skriver avløpsselskapet på sine nettsider.

«Rundt kl. 06.00 i morges startet et utilsiktet overløp på Lysaker. Vi forventer å kunne avslutte overløpet ca. to til tre timer etter at strømmen er tilbake og anlegget har startet opp igjen.»

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no