En gutt studerer Koranen
Foto: ADREES LATIF / Reuters

Vil starte muslimsk grunnskole

Oppsummert

Stiftinga Den muslimske grunnskule har søkt om å få starte ein islamsk grunnskule på Grønland i Oslo.

 • Nei til muslimsk grunnskule

  Ei stifting som har søkt om å få starte ein muslimsk grunnskule på Grønland i Oslo, har fått avslag frå Utdanningsdirektoratet, melder Kommunal Rapport. Stiftinga har no tre veker på seg til å klage på avgjerda.

 • Ønsker muslimsk skole velkommen

  Det er på tide med en muslimsk skole i Oslo, mener Kristent friskoleforbund. De mener opplæringsloven sikrer at skolen kan drives på en måte som gjør at det ikke går utover integreringen, skriver Vårt Land.

 • – Mange skuffa etter skole-nei

  – Religion er ikke grunnen til at det ble nei til en ny muslimsk grunnskole i Oslo, understreker kommunalminister Jan Tore Sanner (H). Det tror ikke det muslimske miljøet på, ifølge Trond Ali Linstad, skriver NTB.

 • Frp glad for ingen muslimsk skole

  – For Frp er hensynet til god integrering altfor viktig til at vi ønsker en etablering av slike skoler velkommen, sier partiets utdanningspolitiske talsmann Sivert Bjørnstad til NTB. Han synes kommunen har opptrådt ryddig i saken.

 • Positive til private skoler

  Skolebyråd i Oslo Anniken Hauglie sier at dagens avslag ikke kommer til å få konsekvenser for fremtidige søknader om muslimske skoler. – Vi er i utgangspunktet positive til private skoler, også religiøse. Men det må være seriøse aktører, sier hun.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no