NRK Meny
Eldreomsorg
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Vil ikke jobbe på sykehjem

Oppsummert

I desember sendte Norsk sykepleierforbunds studentorganisasjon ut en undersøkelse til ca. 3600 sykepleiere som ble ferdigutdannet sommeren 2013.

Blant de 794 som svarte, meldte 74 prosent at deres førstevalg er jobb på sykehus. Bare sju prosent krysset av for sykehjem.

 • Mange avviksmeldinger ved sykehjem

  Det var over 4 500 avviksmeldinger ved Oslos sykehjem første halvår i år. 40 prosent av avvikene gjelder feilmedisinering av eldre. Det skriver Dagsavisen. Pasientombud i Oslo Ann-Lise Kristensen sier at beboere i verste fall kan dø.

 • Høie vil ha kompetanselyft

  – Me må auka kompetansen på sjukeheimane: fleire sjukepleiarar, legar og andre med helsefagleg utdanning. Dei som ikkje har det må få moglegheit til etterutdanning, seier helseminister Bent Høie om at få sjukepleiarar vil jobba på sjukeheimar.

  Bent Høie
  Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix
 • 30.000 for få sjukepleiarar om 20 år

  Som følgje av eldrebølgja kan Noreg mangla 30.000 sjukepleiarar om 20 år, ifølgje Statistisk sentralbyrå (SSB). Per i dag oppgir 60 prosent av kommunane at det er utfordrande å rekruttera sjukepleiarar.

 • - Stort sjukepleiar-behov i kommunane

  Eit lågt tal, meiner KS om at sju prosent av nyutdanna sjukepeiarar vil jobba på sjukeheim. Kommunesektoren har behov for mange sjukepleiarar og anna fagpersonell framover, seier Tone Marie Nybø Solheim i KS.

  Tone Marie Nybø Solheim
  Foto: Siv Sandvik / NRK
 • - Skyldes ufortjent dårlig rykte

  Nyutdannede sykepleiere velger bort sykehjem fordi de ikke ønsker å stå alene med ansvaret, uten et fagmiljø i ryggen, mener organisasjonen NSF Student. Men sykehjemmene har et ufortjent dårlig rykte, ifølge lederen. Les mer her.

  Stian Aasoldsen, NSF Student
  Foto: Siv Sandvik / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no