Hopp til innhold
Varg Vikernes i Paris
Foto: Marit Kolberg

Vikernes dømt for ytringer

Oppsummert

Varg Vikernes (40) er i en domstol i Paris funnet skyldig i oppfordring til rasehat, etter ytringer han har skrevet på internett. Han fikk 6 måneders fengsel. Vikernes er tidligere dømt til 21 års fengsel for drap i Norge.

 • Ikke mottatt anke fra Varg Vikernes

  Fransk påtalemyndighet har ikke mottatt noen anke fra Varg Vikernes, som er dømt for rasehat. Fristen går ut ved midnatt natt til lørdag, bekrefter den franske påtalemyndighetens talsperson Agnès Thibault-Lecuivre overfor NTB.

  Varg Vikernes i Paris

  Har ikke mottatt anke fra Varg Vikernes

  Fransk påtalemyndighet har ikke mottatt noen anke fra Varg Vikernes, som er dømt for oppfordring til rasehat. Fristen går ut ved midnatt natt til lørdag.

 • Venter dom 8. juli

  Varg Vikernes er tiltalt i Frankrike for oppfordring til rasehat og for å ha rettferdiggjort krigsforbrytelser. Aktor vil ha fire til seks måneders fengsel og en bot på 5000 euro. Reporter Marit Kolberg følger rettssaken.

  Varg Vikernes bør dømmes til mellom fire og seks måneders betinget fengsel og en bot på 5000 euro for sine ytringer på internett. Det mener aktor i straffesaken mot nordmannen. Vikernes er tiltalt for oppfordring til rasehat og for å ha rettferdiggjort krigsforbrytelser:

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no