Hopp til innhold
Tolv død etter brann i karaokebar i Vietnam
Foto: STR / AFP

Vietnam

 • 380 nye arter oppdaget langs Mekong

  380 nye arter er de to siste årene oppdaget i Mekong-regionen, opplyser Verdens naturfond WWF. Mange av de nyoppdagede artene er allerede truet av utryddelse.

  Én av de nye artene som er oppdaget langs Mekong er blåkampraktøgle. Voksne øgler kan skifte farge som forsvarsmekanisme, særlig hanner som er territorielle og aggressive

  Hvert år oppdager forskerne nye dyre- og plantearter i det biologisk rike naturområdet langs Mekong-elva, som renner gjennom Kina, Myanmar, Thailand, Laos, Kambodsja og Vietnam.

  WWF oppfordrer i rapporten myndighetene i regionen til å øke innsatsen for å bevare de sjeldne artene og deres leveområder.

  Én av de nye artene som er oppdaget langs Mekong er blåkampraktøgle (the Cambodian blue-crested agama). Øglen er en god klatrer og kan klatre så høyt som ti meter. Voksne øgler kan skifte farge som forsvarsmekanisme, særlig hanner som er territorielle og aggressive.
  Foto: Henrik Bringsøe / WWF
 • Temperaturrekord i Vietnam

  I Vietnam er det satt ny temperaturrekord med rett over 44 grader. Det har aldri vært målt en så høy temperatur i landet før. Rekorden ble satt i den nordlige provinsen Thanh Hoa, og folk ble bedt om å holde seg innendørs midt på dagen. Det melder BBC

 • Vietnam har fått ny president

  VIetnams nasjonalforsamling har valgt Vo Van Thuong som landets nye president. En korrupsjonsgranskning har ført til store endringer i landets lederskap.

  52 år gamle Thuong ble bekreftet av forsamlingen torsdag, etter at det regjerende kommunistpartiet nominerte ham. Rollen er stort sett seremoniell, men stadig en av de fire fremste i Vietnam.

  Thuong er det yngste medlemmet av kommunistpartiets politbyrå, landets fremste politiske organ, og anses som en partiveteran. Han begynte sin politiske karriere på universitet i kommunistiske ungdomsorganisasjoner.

  Valget av Thuong kommer etter at forgjengeren Nguyen Xuan Phuc brått gikk av i januar.

  Phucs avskjedssøknad kom etter at kommunistpartiet fant ham ansvarlig for krenkelser og forseelser av en rekke tjenestepersoner under ham, skrev det statlige nyhetsbyrået VNA den gang. Flere ministre har måttet gå i forbindelse med en omfattende innsats mot korrupsjon i landet.

  I sin første tale som president sa Thuong at han vil fortsette den resolutte kampen mot korrupsjon.

  (NTB)

 • Militærfly krasjet i Vietnam

  Et vietnamesisk militærfly har krasjet i Yen Bai-provinsen nord i landet under en treningsøvelse, melder statlig media. En pilot skal ha mistet livet, ifølge Reuters.

Toåring i Vietnam falt 50 meter rett ned – overlevde

– Vi må ta opp tema om menneskerettigheter på en måte som er til det beste for relasjonene og for å oppnå det vi prøver å få til. Så det er en balanse i alt.

– Har tatt opp at vi ønsker et åpnere samfunn i Vietnam

Mette-Marit om Kronprinsparet i Hanoi

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no