Avstemming ved Kirkemøtet
Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Vielse av homofile

Oppsummert

Kirkemøtet i Trondheim bestemte mandag at Kirken skal innføre en ny vigselsliturgi for homofile. Men prestene kan selv velge om de vil foreta vigsel av likekjønnede.

 • Samla inn pengar etter vigselstrid

  KrF-arar over heile landet har samla inn pengar til ei bryllaupsgåve til det homofile paret som vart vigde av KrF-politikar Geir Jørgen Bekkevold. Vigselen har skapt splid innanfor partiet, og Bekkevold har fått mykje kritikk frå enkelte.

 • 168 utmeldt av KrF etter homo-bråk

  Til sammen 168 KrF-medlemmer har meldt seg ut av politiske årsaker etter at stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevolds vielse av et lesbisk par ble kjent. Samtidig har nesten like mange, 149 personer, meldt seg inn, skriver avisa Vårt Land.

 • Kan ikke nekte homovigsel

  – Det må en domsavgjørelse til for at Eiken kyrkje i Vest-Agder kan nekte homofil vigsel, sier fungerende biskop i Agder og Telemark, Bjarne Sveinall. Han er enig med kulturministeren, som i forrige uke sa at kirker ikke kan nekte å ta i bruk den nye kjønnsnøytrale liturgien. Les mer.

 • Biskopen om vielse av homofile

  Biskop Ivar Braut understreker i et åpent brev til Nærbø Sokneråd at ordningen er som Kirkemøtet og bispemøtet har bestemt. Likekjønnede som ber om vigsel i Nærbø sokn, vil få det på samme måte som alle andre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no