Hopp til innhold

VG: 75 fly innstilt i dag

Ifølge Avinor er 75 flyavganger kansellert onsdag 29. juni. 17 av de berørte flyavgangene er utenlands og 58 innenlands.

Det viser oversikten til VG.

Widerøe har kansellert flest flyavganger, med 36 innstillinger onsdag. Like etter ligger SAS med 33 kanselleringer. Norwegian har innstilt fire avganger og KLM to.

Flyteknikerkonflikten ble avsluttet med tvungen lønnsnemnd tirsdag, men det kan ta tid før flyselskapene har alt på plass slik det var før streiken.

– Det vil ta dager, og det kan ta uker før vi er der vi ville ha vært foruten konflikten, sa kommunikasjonssjef Catharina Solli i Widerøe til NTB.

Hun sier til NRK at 28 av de 36 kansellerte flyvningene skyldes streiken, og at øvrige skyldes mangel på mannskap og teknisk feil.

– Vi håper å kunne være tilbake på 80% av normal ruteproduksjon i løpet av dagen i dag.

– Det er ikke lenge før vi er tilbake til 100% produksjon igjen, men vi har pådratt oss en del etterslep på planlagt vedlikehold inn i sommerferien. Dette fører til mindre reservekapasitet gjennom sommeren og det gjør oss mer sårbare. Enkelt fortalt vil vi ha færre fly i reserve dersom vi får en akutt teknisk feil, sier hun.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no