Benjamin Nethanyahu ser mot israelske bosettinger på den okkuperte Vestbredden.
Foto: POOL New / Reuters/NTB Scanpix

Vestbredden

Oppsummert

Israelske myndigheter sier de utsetter annekteringen av deler av Vestbredden, som var planlagt 1. juli. Området vært okkupert av Israel siden 1967, i strid med Folkeretten. Enkelte områder har begrenset palestinsk selvstyre.

 • Kronprins invitert til Jerusalem

  Israels president Reuven Rivlin har invitert Emiratenes kronprins Mohamed bin Zayed til Jerusalem, kun dager etter at landene vedtok å normalisere forholdet. Rivlin la ut en kopi av invitasjonen på Twitter mandag.

 • Positiv til Vestbredden-avtale

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreide mener normaliseringen mellom Emiratene og Israel er positivt, men advarer mot israelsk annektering av Vestbredden. – Det er kun en fremforhandlet tostatsløsning som vil kunne skape varig fred, sier hun til NTB.

 • EU ønsker avtale velkommen

  EU ønsker avtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater velkommen. En talsperson for EU-kommisjonen sier at normaliseringen av de diplomatiske båndene mellom landene vil bidra til regional stabilitet i Midtøsten.

 • Oman støtter avtale

  Oman støtter avtalen mellom De forente arabiske emirater og Israel, melder Reuters. En talsperson for utenriksdepartmentet sier Oman støtter avgjørelsen om å normalisere båndene til Israel, og at de håper det vil bidra til varig fred i Midtøsten.

 • Tyrkia fordømmer ny avtale

  Tyrkia fordømmer fredag den nye avtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater, og sier den forråder den palestinske saken, melder AFP. Landene skal opprette fulle diplomatiske bånd, og Israel skal utsette annektering av deler av Vestbredden.

Israel og Emiratene inngår fredsavtale – kaller avtalen «historisk»

Flere tusen palestinere demonstrerer på Gazastripen nær grensa mot Israel.

FN-ambassadør: 17 drept i demonstrasjoner på Gazastripen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no