Grantrær i Junkerdalsura naturreservat
Foto: NRK

Vern av skog

Oppsummert

Regjeringen har vedtatt vern av 28 viktige skogområder. Regjeringen er dermed snart halvveis til målet om vern av 10 prosent av skogarealet i Norge, ifølge en pressemelding fra Klimadepartementet.

 • Nye skogområder vernes

  I Aust-Agder er fem nye skogområder vernet og to eksisterende naturreservat utvidet gjennom ordningen med frivillig vern av skog. I alt vernes i underkant av 7000 dekar skog i Bygland, Åmli, Evje og Hornnes, Birkenes, Froland, Gjerstad og Sirdal.

 • Verner 28 skogområder

  28 viktige skogområder blir naturreservater etter at regjeringen bestemte vernevedtak i statsråd i dag. Regjeringen er dermed snart halvveis til målet om vern av 10 prosent av skogarealet i Norge, ifølge en pressemelding fra Klimadepartementet.

  Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
 • Vil verne mer skog

  Fylkesmannen i Oslo og Viken har startet arbeid for å verne skogområdet Abbortjernhøgda i Trøgstad. Forslaget er nå ute på høring. Områder på 1350 dekar ligger nord-øst i kommunen i nærheten av Hemnessjøen.

 • Tilbyr vern av skog

  Tre grunneiere tilbyr frivillig vern av skog slik at Sandå og Henestangen naturreservat kan utvides. Naturreservatet ligger i kommunene Våler og Råde i tilknytning til Vansjø.
  I området finnes gammel barskog og store deler av en intakt lavlandsmyr.

  Rotvelt i mose øst for Nordre Langvenn i Storskog
  Foto: Kai Jensen
 • Mer skogvern i Hedmark

  Fylkesmannen ønsker å opprette Bronkeberget naturreservat i Elverum og Viksætra naturreservat i Åmot. I tillegg foreslås det utvidelse av det nåværende Skasberget naturreservat. Forslagene skal nå ut på høring.

  Gammelskog
  Foto: Martin Eggen / Norsk Ornitologisk Forening
Aksjonister demonstrerer ved kullgruve i Tyskland for å redde restene av Hambachskogen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no