NRK Meny

Verdens økonomiske forum i Davos

Oppsummert

Verdens økonomiske forum arrangeres i Davos, og politiske og økonomiske ledere fra hele verden er på deltagerlisten. Årets forum har fokus på klima og tiltak som kan få fart på økonomien.

 • Lanserer norsk havinitiativ

  Norge etablerer et internasjonalt panel på høyt nivå om bærekraftig havøkonomi. Panelet vil ledes av statsminister Erna Solberg og bestå av regjeringssjefer i en rekke kyststater fra ulike verdenshjørner, deriblant utviklingsland.

 • Donald Trump på plass i Sveits

  Donald Trump har ankommet Sveits, der han skal delta på Verdens økonomiske forum i Davos. Trumps budskap i Davos er blant annet at andre land skal investere mer i USA. – Jeg skal si: «Kom til USA. Dere har massevis av penger», sa han før avreise.

 • Angela Merker advarer mot egoisme

  Tysklands statsminister Angela Merkel advarte mot nasjonal egoisme og økonomisk proteksjonisme i en tale i Davos i dag. Samtidig beklaget hun at USA har besluttet å trekke seg fra Parisavtalen om bekjempelse av klimaendringene.

 • Donald Trump til Davos

  Donald Trump skal delta på Verdas økonomiske forum (WEF) i Davos denne månaden. Det stadfestar ein talsperson for Det kvite hus. I fjor var innverknaden til USAs president på verdsøkonomien tema. I år skal han diskutere tematikken i eigen person.

  TOPSHOT-US-POLITIC-TRUMP
  Foto: SAUL LOEB / AFP
Verdens økonomiske forum arrangeres i Davos, og politiske og økonomiske ledere fra hele verden er på deltagerlisten. Forbundskansler Angela Merkel taler i dag kl. 14:20
Intervjuer Konsernsjef Rune Brekke DNB og Konsernsjef Sigve Brekke fra Telenor
DIREKTE: Verdens økonomiske forum i Davos
Kronprinsparet i Davos

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no