En hånd stikker frem under dyne på sykehusseng med kanyle inn i huden.
Foto: Gunhild hjermundrud / NRK

Ventetid i helsevesenet

Oppsummert

Den gjennomsnittlige ventetida i helsevesenet har økt med én dag til 58 dager i oktober 2018. Helseminister Bent Høie sier til NTB at han har bedt helseregionene sette i verk tiltak. Målet er at ventetida skal under 50 dager innen 2021.

 • Høie krever kortere sykehuskøer

  Kortere ventetider innen psykisk helsevern for barn og unge og raskere omstilling i helsetjenesten. Dette var helseminister Bernt Høies viktigste krav til sykehusene i årets sykehustale. Han vil også droppe kirurgi med dårlig dokumentert effekt.

 • Krevere kortere ventetid for barn

  Helseminister Bent Høie skjerper kravene til ventetid ytterligere, og mener spesielt det er viktig å få ned ventetiden for barn i psykisk helsevern, skriver VG. Høie skal legge fram nye krav under sin årlige sykehustale i dag.

 • Ventetida ned i Helse Fonna

  Barn og unge med psykiske lidelser venter nå i 30 dager på behandling, hvilket er best i landet. Gjennomsnittlig ventetid for alle pasienter er 58 dager, noe som er innenfor målkravet, ifølge Styreleder i Helse Fonna, Kjell Arvid Svendsen.

 • Lange ventelister

  Bjarne Vehus fra Åmli ble satt på en 1,5 år langt venteliste for å operere. Nå tar Sørlandets sykehus grep for å korte ned ventelistene, etter at problemet ble tatt opp med helseminister Bent Høie. Et tiltak er nye vaktplaner for legene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no