Hopp til innhold

Venstre støtter kontrollhøring med Solberg

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité vil «så snart som mulig» avgjøre hvem som skal kalles inn til høring om habilitetssakene i regjeringsapparatet og når den skal finne sted.

Det sier saksordfører Grunde Almeland i Venstre til NRK. Han legger til at det «forhåpentligvis» vil skje på komiteens neste møte.

Det ligger an til at tidligere statsminister Erna Solberg må møte for å redegjøre for praksisen under den forrige regjeringen.

– Da komiteen opprettet sak var det for å se på hvordan habilitetsreglene følges og praktiseres av regjeringen. Da er det også svært relevant å se på hvordan praksisen har utviklet seg over tid, sier Almeland og fortsetter:

– Som saksordfører har jeg derfor vært innstilt på at vi må ha en representant for forrige regjering tilstede i høringen. Den som kan svare best for tidligere praksis er selvsagt tidligere statsminister.

Almeland legger til:

– Om komiteen også har spørsmål knyttet til enkeltsaker som det som nå har kommet opp, vil det være mulig å komme med slike spørsmål i tillegg.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no