Hopp til innhold

Venstre om tidslinjen: – Utfordrende for troverdigheten og tilliten

– Åpenhet er avgjørende for folkets tillit til politikerne generelt og Solberg og Høyre i denne saken spesielt. Det er utfordrende for troverdigheten og tilliten at historien på flere punkter må korrigeres, og at media stadig belyser nye forhold ved saken, sier Grunde Almeland (V) til NRK.

Almeland er saksordfører for habilitetssakene i stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Tirsdag kveld la Høyre fram sin egen tidslinje om saken rundt Sindre Finnes' aksjehandler.

– Jeg forstår at folk fremdeles setter spørsmålstegn ved denne konkrete saken og håndteringen av den. Det må Solberg og Høyre svare for selv. For kontrollkomiteen vil det aktuelle være å se på de konkrete habilitetsbruddene og forhold som belyser de spesifikt.

Almeland sier det er avgjørende for kontrollkomiteens arbeid at de får svar på alle uoppklarte spørsmål, både i Solbergs og de andre sakene.

– I kontrollkomiteen skal vi gjøre et grundig og godt arbeid, som forhåpentligvis vil styrke innbyggernes tillit til politikerne etter alt for mange skandaler. Kontrollkomiteen skal samles tidlig neste uke for å gå gjennom svarene vi da får fra regjeringen på våre nye spørsmål, i tillegg til å diskutere Solberg-saken og se på hvordan vi best følger opp den saken videre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no