NRK Meny
Ulykke Øysand
Foto: STEIN ROAR LEITE / NRK

Vegvesenet hemmeligholdt ulykkesrapporter

Oppsummert

VG avslørte at vegvesenets eksperter gransket 1548 dødsulykker uten at pårørende eller domstol fikk vite konklusjonen. Riksadvokaten beordret gjennomgang av alle bildrapssaker siden 2005. Graver-utvalget kritiserer etaten for lite åpenhet.

  • Tar vegvesen-kritikk alvorlig

    Samferdselsminister Solvik-Olsen sier de tar på høyeste alvor at utvalget er usikre på om de fikk alle dokumenter da de gransket vegvesenets hemmelighold av rapporter: - Vi må se på utvalgets rapport og hvilke konsekvenser det eventuelt skulle få.

  • Kritikk av Statens vegvesen

    Utvalget som har gransket vegvesenets etter de hemmeligholdte ulykkesrapportene kritiserer etaten for lite åpenhet. – Svakheter i ledelsen, styring og offentlighetskultur i etaten, sier professor Hans Petter Graver, som har ledet utvalget.

  • – Bør vurdere sin stilling

    Riksadvokaten pålegger landets politimestre å gjennomgå alle saker der trafikkulykker har endt i domfellelse for uaktsomt drap de siste ti årene. Abid Raja som representerer Venstre i Stortingets transport- og kommunikasjonskomite mener vegdirektør Terje Moe Gustavsen må vurdere sin stilling.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no