Hopp til innhold

Vegvesenet-ansatt løy om Tom Hagens kjøring, ifølge tiltale

En ansatt i Statens Vegvesen sa til politiet at Tom Hagen (73) hadde kjørt 89 kilometer den dagen kona hans forsvant. Men det var bare noe han fant på, ifølge en fersk tiltale mot en ansatt i Vegvesenet som TV 2 omtaler.

I enn annen sak skriver TV 2 at mannen også er tiltalt for å ha forklart seg uriktig i saken om drapet på Janne Jemtland, der han blant annet jobbet med å kartlegge bevegelsene til domfeltes bil.

Han er også tiltalt for å ha manipulert fartsdata i tolv trafikkulykker der minst tre av ulykkene har hatt dødelig utfall.

Det er snart gått fem år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt. Hun er fortsatt sporløst borte, og ektemannen Tom Hagen er siktet for drap. Hagen mener han er helt uskyldig og ikke har noe med drapet eller forsvinningen å gjøre.

TV 2 har spurt Øst politidistrikt om hvilken betydning den feilaktige informasjonen fra vegvesenet fikk for etterforskningen, og når politiet fant ut at informasjonen ikke stemte.

Det ønsker de ikke å svare på.

– På generelt grunnlag kan vi si at det alltid er uheldig når bevis i en sak fremstår som eller har blitt manipulert, skriver politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye til kanalen.

Snaut to uker etter forsvinningen var rapporten klar. Ved hjelp av et avlesningsverktøy mente den ansatte i Vegvesenet å kunne slå fast at bilen hadde tilbakelagt en distanse på 89 kilometer på forsvinningsdagen.

Det rimte dårlig med forklaringen til Hagen. Om han kun hadde kjørt til og fra jobb, og deretter den korte turen til Shell, ville det vært en distanse på 10–12 kilometer.

Tom Hagen
Foto: Cornelius Pop / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no