Hopp til innhold
Badestrand på Møhlenpris ved Puddefjorden
Foto: METTE ANTHUN / NRK

Varmerekorder i Norge

Oppsummert

Flere varmerekorder har blitt slått i Norge i løpet av sommeren. Det varmeste stedet målt foreløpig er i Etne i Hordaland med 34,2 grader. Etne satte også en rekord den 27. august med 30,4 grader. Aldri før er det målt over 30 grader så sent på året.

 • Varmerekorder på Østlandet

  Både torsdag og fredag ble det satt nye varmerekorder flere steder på Østlandet. Mens i Møre og Romsdal røk en 115 år gammel nedbørsrekord.

  I Oslo ble det registrert 12,1 grader på værstasjonen på Hovin klokken 22 torsdag kveld, mens på Gulsvik i Flå kommune i Viken ble det registrert 13,2 klokken fire natt til fredag, skriver VG.

  Vakthavende redaksjonsmeteorolog Unni Nilssen ved Meteorologisk institutt sier til avisen at det kan ha vært opp til 14 grader flere steder, men at det fortsatt jobbes med å verifisere det.

  Ifølge Dagbladet ble det meldt 12,3 grader ved Svenner fyr i Vestfold og Telemark natt til fredag. Det ble også satt ny rekord ved Færder fyr, på 11 grader.

  Fram til torsdag ettermiddag hadde ekstremværet Gyda allerede sørget for 20 nye rekorder for januarnedbør på Vestlandet og i Midt-Norge, ifølge Meteorologisk institutt.

  Torsdag ble det også satt ny nedbørsrekord for januar med hele 153,1 millimeter i Tomrefjord i Vestnes i Møre og Romsdal, ifølge nettstedet Vær og Vind.

  Dermed røk den 115 år gamle rekorden fra Halsafjord i Tingvoll på Nordmøre på 140,0 millimeter satt 9. januar 1907.

  Svenner fyr, varmerekord
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Drammen satte varmerekord

  Drammen satte onsdag ny varmerekord da det ble målt 28,6 grader. Aldri før har Meteorologisk institutt målt en høyere temperatur i september. Den forrige rekorden var på 28,5 grader, og var delt mellom Drammen (1991), Bygland i Aust-Agder (1906) og Meråker i Trøndelag (1958).

  Elvebredden langs Drammenselva
  Foto: Harald Inderhaug / NRK
 • Ny varmerekord på Sunndalsøra

  For andre gong i dag er det ny norsk varmerekord for januar. Først blei det ny varmerekord på Åndalsnes i Møre og Romsdal med 18,6 grader. No slår Sunndalsøra i same fylket denne rekorden med 19 gradar.

 • Varmerekord i Tromsø

  Onsdag ble det målt over 20 grader i Tromsø, melder Meteorologisk institutt. Det er det er aldri målt over 20 grader så sent på året i byen. Varmerekorden for september er fra 1938, da det ble målt 22,4 grader 1. september.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no