Ni år gamle Yolanda Renee King drømmer om en verden uten våpen. Hun hold appell under demonstrasjonen for strengere våpenlover i USA.

Våpenkontroll i USA

Oppsummert

Representantenes hus har godkjent den første store våpenkontrolloven som Kongressen har vurdert på 25 år. Loven gjelder bakgrunnskontroll for all våpenhandel. Grunnloven i USA sikrer alle rett til å bære våpen i selvforsvar.

 • To skutt og drept i Chicago

  To mennesker er døde og to skadd etter at en kvinne skjøt mot flere personer på en sigarklubb i nærheten av Chicago i USA fredag kveld. Den 51 år gamle gjerningskvinnen døde etter at hun vendte våpenet mot seg selv, ifølge politiet.

 • 18.000 demonsterte mot nye våpenlov

  I kamuflasjeuniformer og med automatvåpen marsjerte våpentilhengere i byen Richmond i USA. Over 18.000 protesterte mot at demokratene, som nå styrer delstaten Virginia, vil stramme inn våpenlovene.

 • Rett til våpen reddet liv i Texas

  Skytedramaet i en kirke i Texas, der en inntrenger drepte to før han selv ble skutt av bevæpnede vakter, blir tolket som et forsvar for den frie retten til å bære våpen. Også president Donald Trump mener dette reddet flere liv.

 • 13 såret i skytingen på minnestund

  Minst 13 personer ble såret, fire av dem kritisk, da en person begynte å skyte under en privat minnestund i et boligområde i Chicago natt til søndag. Alle ofrene er innlagt på sykehus, opplyser politiet i Chicago, ifølge CNN.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no