Ni år gamle Yolanda Renee King drømmer om en verden uten våpen. Hun hold appell under demonstrasjonen for strengere våpenlover i USA.

Våpenkontroll i USA

Oppsummert

Representantenes hus har godkjent den første store våpenkontrolloven som Kongressen har vurdert på 25 år. Loven gjelder bakgrunnskontroll for all våpenhandel. Grunnloven i USA sikrer alle rett til å bære våpen i selvforsvar.

 • 1.000 våpen i ein privatheim

  Eit anonymt tips førte til at politiet i Los Angeles i går tok beslag i 1.000 handvåpen og ammunisjon i ein privat heim i Los Angeles. Det skriv BBC. Det skal ha gått føre seg illegal produksjon og sal av handvåpen i huset. Ein mann er arrestert.

 • Mann tatt med 1000 skytevåpen i USA

  Ein mann er arrestert for ulovleg våpensal etter at politiet beslagla 1000 skytevåpen i den glamorøse bydelen Bel Air i Los Angeles i USA. Bebuarar i området er ikkje i fare, ifølgje Byrået for alkohol, skytevåpen og eksplosiver.

  Arresterte mann som hadde 1000 skytevåpen
  Foto: Kcbc/kcal / AP
 • North gir seg i NRA

  Oliver North seier han ikkje ønsker ein ny periode som president i den amerikanske våpenorganisasjonen National Rifle Association, NRA. Han starta i jobben i mai i fjor. Grunnen til at han ønsker å gi seg er intern uro i organisasjonen.

 • Flertall for strengere våpenlover

  To av tre amerikanere vil ha strengere våpenvover, ifølge en ny måling fra AP-NORC. Seks av 10 støtter et forbud mot den halvautomatiske rifla AR-15, et våpen som har blitt brukt i en rekke masseskytinger.

 • Ny våpenkontrollov godkjent i USA

  Representantenes hus har godkjent den første store våpenkontrollovgivningen som Kongressen har vurdert på nesten 25 år. Loven gjelder føderale bakgrunnskontroller for all våpenhandel, og den ble godkjent onsdag med 240 mot 190 stemmer.

Parkland-elev CaseySherman ramser opp skytemassakrer i USA. – Nok er nok, var beskjeden.
Nok er nok, sier Yolanda Renee King under marsjen for strengere våpenlover i USA.
Max Schachter mistet sønnen Alex i skolemassakren i Florida i februar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no