Hopp til innhold

Våpenhvilen feiret i Gaza by i natt

På Gazastripen ble våpenhvilen mellom Israel og militsgruppen Islamsk hellig krig feiret i natt. det ble også ropt på hevn over Israel.

Våpenhvilen ser ut til å holde fem timer etter at den tok til å gjelde søndag kveld. Rett etter at våpenhvilen startet ble det meldt om raketter og luftvernsirenene lød sør i Israel, men så stilnet det. Det er ikke meldt om skadde i natt.

FNs utsending til Midtøsten, Tor Wennesland, sier ifølge AFP at situasjonen er skjør, og han oppfordrer partene til å overholde våpenhvilen. Wennesland har jobbet tett sammen med Egypt i meklingen om våpenhvilen, skriver kontoret hans på Twitter.

FNs generalsekretær António Guterres ønsker våpenhvilen velkommen og sender kondolanser til ofrene for krigshandlingene. Også den palestinske presidenten Mahmoud Abbas roser våpenhvilen.

I en uttalelse fra USAs president Joe Biden blir det også oppfordret til å overholde våpenhvilen. Biden sier han støtter etterforskning av sivile tap, og ber begge parter sørge for at innbyggerne på Gazastripen får brensel og nødvendige forsyninger.

Palestinere feirer våpenhvilen i Gaza by
Foto: IBRAHEEM ABU MUSTAFA / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no