Kø i Åsane etter at E39 ble stengt på grunn av vannlekkasje i Sandviken i Bergen
Foto: Sindre Skrede / NRK

Vannlekkasje i Bergen

Oppsummert

Alle evakuerte etter vannlekkasjen i Bergen, unntatt fra ett hus, får flytte hjem igjen. I alt 58 beboere fra 10 hus ble evakuert fra Sandviken etter at en hovedvannledning sprang lekk i natt og tok med seg store stein- og jordmasser.

 • Dei siste evakuerte får flytta heim

  Politiet skriv på Twitter at dei har avgjort å oppheva sperringane i Sandviken etter vasslekkasjen i går. – Det betyr at det er fri ferdsel i området, og at dei evakuerte i den siste bustaden får flytta heim, opplyser Operasjonssentralen.

 • Berre eitt felt opnar på E39

  Vegtrafikksentralen melder at det tar lengre tid å tørka asfalten enn først venta, og at bare eitt felt vil opna på E39 i Sandviken klokka 06.30. Vegtrafikksentralen venter køar inn mot sentrum frå nord.

 • E39 åpner i Bergen kl. 6.30

  E39 i Sandviken i Bergen, som er hovedinnfartsåre til byen fra nord, åpner klokken 6.30, melder Vegtrafikksentralen. Veien har vært stengt siden tirsdag kveld etter et vannledningsbrudd. Begge felt i inngående retning blir åpnet.

  Laster Twitter-innhold
 • Evakuerte får reisa heim

  Alle evakuerte etter vasslekkasjen i Sandviken i Bergen, sett vekk frå eitt hus, kan flytta heim igjen. Det skriv Vest politidistrikt i ei pressemelding. Bergen kommune tek kontakt med dei evakuerte og ordnar transport.

I alt 58 mennesker er evakuert i Sandviken etter at store vannmengder truer husene deres. E39 er stengt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no