Kø i Åsane etter at E39 ble stengt på grunn av vannlekkasje i Sandviken i Bergen
Foto: Sindre Skrede / NRK

Vannlekkasje i Bergen

Oppsummert

Alle evakuerte etter vannlekkasjen i Bergen, unntatt fra ett hus, får flytte hjem igjen. I alt 58 beboere fra 10 hus ble evakuert fra Sandviken etter at en hovedvannledning sprang lekk i natt og tok med seg store stein- og jordmasser.

 • Dei siste evakuerte får flytta heim

  Politiet skriv på Twitter at dei har avgjort å oppheva sperringane i Sandviken etter vasslekkasjen i går. – Det betyr at det er fri ferdsel i området, og at dei evakuerte i den siste bustaden får flytta heim, opplyser Operasjonssentralen.

 • Berre eitt felt opnar på E39

  Vegtrafikksentralen melder at det tar lengre tid å tørka asfalten enn først venta, og at bare eitt felt vil opna på E39 i Sandviken klokka 06.30. Vegtrafikksentralen venter køar inn mot sentrum frå nord.

 • E39 åpner i Bergen kl. 6.30

  E39 i Sandviken i Bergen, som er hovedinnfartsåre til byen fra nord, åpner klokken 6.30, melder Vegtrafikksentralen. Veien har vært stengt siden tirsdag kveld etter et vannledningsbrudd. Begge felt i inngående retning blir åpnet.

  Laster Twitter-innhold
 • Evakuerte får reisa heim

  Alle evakuerte etter vasslekkasjen i Sandviken i Bergen, sett vekk frå eitt hus, kan flytta heim igjen. Det skriv Vest politidistrikt i ei pressemelding. Bergen kommune tek kontakt med dei evakuerte og ordnar transport.

I alt 58 mennesker er evakuert i Sandviken etter at store vannmengder truer husene deres. E39 er stengt.
I alt 58 mennesker er evakuert i Sandviken etter at store vannmengder truer husene deres.

10 hus evakuert i Bergen – frykt for at hus kan rase og E39 kollapse

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no