Hopp til innhold

Valgstyre i Arizona nekter å godkjenne valget

Republikanske tjenestemenn i et landlig distrikt i Arizona nekter å godkjenne valget i november trass i at ingenting tyder på feil i opptellingen.

Delstatens øverste valgmyndigheter truer nå med å trekke fylket Cochise for retten om de ikke godkjenner resultatet innen fristen. Om ikke, risikerer de tiltale for lovbrudd, og at fylkets stemmer ikke teller med i det endelige resultatet.

Republikanske tjenestemenn i Arizona og i Cochise har vært under press fra framtredende republikanere for å avvise resultatet av valg der demokrater har vunnet.

Arizonas administrasjonssjef Katie Hobbs, som er ansvarlig for valget og nå for øvrig er valgt til guvernør, ba en dommer gi valgstyret i Cochise ordre om å godkjenne valget, som er deres plikt i henhold til delstatens lover.

Tjenestemennene mener det var problemer med stemmemaskinene og krever at Arizonas valgstyre garanterer at maskinene var lovlig godkjent før de vil godkjenne valget. Men en talskvinne for Hobbs sier at de har fått all informasjonen de trenger.

Om stemmene fra Cochise ikke telles med, er det ironisk nok risiko for at minst to valg som er avgjort med minimal margin, blant dem en kongressrepresentant i Washington, vippes fra republikansk til demokratisk. (NTB)

En mann protesterer mot valgresultatet i Maricopa i Arizona 28 nov 2022
Foto: Matt York / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no