NRK Meny
Tilhengere av Mnangawe feirer valgseieren i Harare i Zimbabwe
Foto: MARCO LONGARI / AFP

Valg i Zimbabwe

Oppsummert

Sittende president Emmerson Mnangagwa har vunnet presidentvalget i Zimbabwe med 50,8 prosent av stemmene, bekrefter valgkommisjonen. Opposisjonspartiet nekter å anerkjenne valgresultatet, og det er ventet protester.

 • Bestrider valget i Zimbabwe

  Opposisjonen i Zimbabwe har levert inn en formell klage på presidentvalget 30. juli, som sikret Emmerson Mnangagwa seieren. Internasjonale observatører har i all hovedsak godkjent valget, men opposisjonspartiet MDC mener at valget ble manipulert.

 • Tar valgresultatet til retten

  Zimbabwes opposisjonsparti MDC bekrefter at det vil klage resultatet i presidentvalget inn for retten. Partiet mener at Emmerson Mnangagwa vant valget som følge av valgfusk.

 • Politiker pågrepet i Zimbabwe

  Opposisjonspolitikeren Tendai Biti er pågrepet i Zimbabwe idet han forsøkte å reise til nabolandet Zambia, hvor han tenkte søke om asyl, sier hans advokat. Biti kan bli tiltalt for å ha egget til vold etter demonstrasjoner mot valgfusk forrige uke.

 • Soldater jakter på tilhengere

  Soldater gjennomsøker deler av Zimbabwes hovedstad Harare på jakt etter tilhengere av opposisjonen etter valget, sier talsmenn for opposisjonen. – Mange mennesker ligger i skjul, sier Nkululeko Sibanda,i Bevegelsen for demokratisk endring.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no